A Pénzcentrum birtokába jutott a Spar Igazgatótanácsának levele, melyet a cégcsoport magyar dolgozóinak küldtek ki a nemrég kirobbant botrány kapcsán. A levél szerint a Spar Magyarország nyereséges lenne, ha nem lennének a szélsőséges ár- és adószabályok Magyarországon, amelyek munkavállalónként közel 3,4 millió forinttal rövidítik meg a vállalatot. Lázár János "vételi ajánlatára" reagálva elhangzik, hogy szeretnének Magyarországon tovább növekedni, új üzleteket nyitni és a meglévőket korszerűsíteni.

Forrnak az indulatok az élelmiszerkiskereskedelmi lánc körül, miután a Spar osztrák anyavállalatának vezérigazgatója, Hans K. Reisch éles kritikát fogalmazott meg a magyar kormány gazdaságpolitikájával, különösen a különadókkal és egyéb, szerintük versenykorlátozó intézkedésekkel kapcsolatban. Elsőként a Nemzetgazdasági Minisztériem, majd később Lázár János építésügyi miniszter is erős figyelmeztetést küldött az élelmiszerláncnak, nemrég pedig azt is megszellőztették, hogy a magyar kormány rágalmazás miatt bíróság elé citálná a boltláncot.

Üzent dolgozóinak a Spar a kormány hadüzenete után

Fotó: Spar Magyarország

A Spar az ország ötödik legnagyobb munkaadója, közel 14 ezer dolgozóját és családtagjaikat is joggal foglalkoztathatja, vajon mi vár rájuk a jövőben, ha elmérgesedik a kormány és a munkadójuk közti viszony – írja a 24.hu

A portál változtatás nélkül közölte a SPAR Igazgatótanácsa (Hans K. Reisch, Paul Klotz, Markus Kaser, Marcus Wild) által jegyzett, az üzletlánc munkavállalói részére küldött levelét. Ebből egyebek közt kiderül, hogy

„A Spar Magyarország nyereséges lenne, ha nem lennének a szélsőséges ár- és adószabályok Magyarországon, melyek ebben a formában az EU egyetlen más országában sem léteznek. Sajnos a magyar kormány által bevezetett ár- és adószabályok arra kényszerítenek bennünket, hogy túlzottan magas különadókat fizessünk, és így a Spar Magyarország már nem tud nyereségesen működni. Nem csupán apróságról, 120 millió euróról (48 milliárd forintról) van szó, melynek a nagy részét a magyar államnak kell befizetnünk. Másképp fogalmazva: ez azt jelenti, hogy ha visszaszámoljuk, akkor a Spar Magyarországot tekintve munkavállalónként közel 8500 eurót (3,4 millió forintot) kell kifizetnünk.

Ezt nem tudjuk és nem is fogjuk elfogadni, ezért tettünk panaszt az EU-nál”

– írták.

A levélben hangsúlyozzák, hogy magyar kereskedőnek tekintik magukat és semmiféle érdekük nem fűződik ahhoz, hogy beavatkozzanak Magyarország politikai ügyeibe.

„Nagyon örülünk, hogy élelmiszer-kiskereskedők lehetünk Magyarországon, és szeretnénk tovább növekedni, új üzleteket nyitni és a meglévőket korszerűsíteni. Ezért számunkra nagyon fontos, hogy ebben az ügyben megoldás szülessen. Biztosak vagyunk benne, hogy a helyzet tisztázódni fog.”

Forrás: 24.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
O1G melyik közeli rokona vetett szemet a Spar tulajdonára?
Nagy a család... Fél Magyarország nekik nem elég! Az egész kell!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Pusztai: És ki figyelt oda? Senki. Ki figyelt oda az elios 13 milliárdjára-volt egy kis morgás, de jóa van az úgy. Hiába tett feljelentést Hadházy Ákostól kezdve majd mindegyik ellenzéki párt- az ügyészség csak azt mondta"nincs itt semmi látnivaló kérem", haladjunk..holott nem is csak 13 milliárdról volt szó, hanem a piszkos 32 önkormányzatról, korrupcióról, hivatali visszaélésekről...etc. És nem mond, hogy nem foglakozott vele senki.
Amúgy ez csak annyiban "politikai" kérdés, hogy nem gazdasági megfontolások vezérlik a kormány perét, hanem orbán bosszúvágya- mert visszautasitották. Ahogyan a bosszú motiválja az egész politikai pályafutasát- a hatalom iránti oltahatatlan vágy mellett.
Pusztai
@kereső: Tizenéve írom, a gazdaság a legfontosabb, minden attól függ!!
14 év alatt leestünk mindenben az eu-ban, és nem napi hír, sőt!
..
A geczi tök hülye saját végzettségéhez, szervilis seggnyalókat vesz maga mellé és csodálkozunk, minden tönkrement, gyűlölettenger az ország mert ez a rohadék geczi mindent a gazdagodás, hatalomért elv érdekében tesz.
Soha más országban nem történt meg, hogy egy család hatalomra kerülve lényegében magára iratta az ország javainak jó részét i.imgur.com/6VBy5Vn.jpg
Vásárhelyi M. : i.imgur.com/aWMwoqd.jpeg
Pusztai
A magyar történelem legsötétebb időszakai:
i.imgur.com/NtiIvcm.jpg
Magyarország tragédiája, hogy egy időben jött létre a magyar törtélem legártalmasabb hazug tolvaj hatalma és vele szemben az univerzum legimpotensebb debil ostoba ellenzéke.
---Bödőcs Tibor: " A két nagy tragédiája ennek az országnak a kormány meg az ellenzék."
kereső
@Pusztai: : "Tizenéve írom, a gazdaság a legfontosabb, minden attól függ!!"...csakhogy Magyarország ebben is unortodox- itt a politika 14 éve ferlül ir mindent- és az az elsődleges., an nak van alárendelve minden. Szajkózza most az "istenadat" MP nyomán a "maffiasállamot"- miközben halovány lila gőze nincsen arról, hogy ez pontosan mit is jelent- még MP-nek sem,- és fel sem fogja, hogy ennek a maffiaállamnak a kialakulásának, létrejöttének éppen ő volt/ van a legnagyobb segitője -akár tudatlanságból, akár számitásból, mint MP -és hasonszőrú társai.
kereső
@Pusztai:09:44 Te sem veszed észre, és bődöcs sem- akit egyébként nagyon birok- , hogy ezzel csak a maffia malmára hajtjátok a vizet, mert bármit próbált is tenni- fellépni törvényesen a lopások, a jogállam lebontása ellen- ha a magyar igazságszolgáltatás nem tette a dolgát- nem pártatlan, és nem az irott jog szerint jár el. És ez mind hiteletelenitte az ellenzéket- hozzá a rogáni/finkelstejni/göebbelsi propaganda- a sok-sok plakáttal, és a naponta szajkózott hazugságok tömkelegével. Nem vagy tárgyilagos...vajh miért is hiszi el immár 200 ezer ember amit MP mond, és miért nem hitte el ezeket- sőt sokkal fajsúlyosabb tényfeltárásokat az ellenzékiektől. Most ott tartunk, hogy Hadházyt genyázzák MP "rajongói", és aki ellent mer mondani- az meg dk bérenc. Hogy hova jutunk el igy? ...van egy sejétsem, ismét nem előre...munkámból adódóan sok-sok emberrel volt dolgom, és sok-sok emberrel dolgoztam együtt...az, hogy varga judit posztját MP-t illetően hitelesnek tartom- a sok év alatt megszerzett/ tapasztalatból megszerzett emberismeretből fakad.Bár MP már a legelején kijelentette vj.-nek "úgysem fognak hinni neked"- és tett is róla, hogy igy legyen.Hiszen a tisztességes emberek szemében a volt im miniszter nem hiteles politikus volt eddig is, most MP megsemmisiti az embert és a nőt is. Na, ehhez nekem nincs gyomrom...
CsipkeRózsa
Több Magyar Péter (a) "Disznót" győzné!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.