Az óbudai korrupciós ügy legújabb fejleményeként a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta a három gyanúsított letartóztatásban maradását, míg egy negyedik személy bűnügyi felügyelet alatt marad. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) márciusban indított eljárást vesztegetés és befolyással üzérkedés gyanújával, amely az óbudai önkormányzattal kötött fiktív szerződésekre és kenőpénzekre terjed ki.

Balra át, a korrupció Óbudáról közelít – Nem csitul a botrány, újabb gyanúsított került elő

Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Ismert, március elején négy személyt gyanúsított meg a vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés, minősített vesztegetés és más bűncselekmények miatt eljárást indító Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). A gyanúsítások az óbudai önkormányzattal kötött fiktív szerződésekről és kenőpénzekről szólnak – fogalmaz a Magyar Nemzet.

A főügyészség pár napja egy ötödik gyanúsítottat is „megszólított”, ő szabadlábon védekezik.

Az eddig tudott információk alapján az ügy szálai a baloldal fontos háttéremberéhez, P. Gáborhoz és társaihoz vezetnek.

Egy rejtett kamerával készített felvételen az látszik, hogy P. Gábor és társa egy autóban ülve több millió forint – feltételezhetően – kenőpénzzel számolt el.

Noha az ügyben egyelőre csak az óbudai önkormányzat érintettsége vetődött fel, a botrány szálai elérhetnek több más baloldali kerületig is.

A Magyar Nemzet szerint fény derülhet a baloldali kerületeken átívelő korrupciós hálózat működésére, amely elérhet Szabó Tímeán és Karácsony Gergelyen át a DK-s Szaniszló Sándor XVIII. kerületi vagy Kiss László óbudai polgármesterig, mert a letartóztatott P. Gábor ügye összeköti ezeket a kerületeket és politikusokat.

Forrás: magyarnemzet.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.