A sportpszichológus szerint a balesetező autóban ülőknek is át kell menniük a gyász fázisain.

Ifjabb Tóth János autója csapódott a nézők közé, három férfi és egy nő és egy kislány életét vesztette, többen megsérültek és kórházba kerültek. A baleset – amely kapcsán halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség ismeretlen tettes ellen – a nézők elől elzárt területen következett be, az ott tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett.

Halálos rallyfutam – Lelkileg teljesen összetört az öt ember halálát okozó versenyzőpáros

Mindenesetre azt senki nem vizsgálja – legalábbis a propeller.hu sehol nem talált erre utaló információt –, hogy vajon ki adott arra engedélyt, hogy egy szinte semmilyen rallys tapasztalattal rendelkező, mondhatni amatőr pilóta miként állhat rajthoz egy olyan autóval (R5 Skoda Fabia), amellyel a legjobb profik versenyeznek a bajnokságban. Talán erre is kéne egy kis időt szánni, ahelyett, hogy kizárólag arra fogják az érintettek a tragédiát, hogy a nézők olyan területre mentek be, ahova nem lehetett volna

A Blikk elérte Topp Zoltánt, a TOPP-CARS Rally Team tulajdonosát is, aki elmondta, ifjabb Tóth János (csak névrokona a hétszeres magyar bajnoknak) és navigátora, Bán Viktor a lelki megrázkódtatáson túl nem szenvedtek sérüléseket, többet ugyanakkor egyelőre nem kívánt nyilatkozni. Információink szerint lelkileg mindketten teljesen összetörtek, az sem biztos, hogy valaha versenyeznek még. Nagy Sándor sportpszichológus szerint a balesetező autóban ülőknek is át kell menniük a gyász fázisain.

„Bizonyos szempontból ők is áldozatok.

A történtek feldolgozásához egy bizonyos időre szükség van, és nekik is végig kell menniük a gyász szakaszain, ami persze, nehéz, ameddig nem zárulnak le az ügyben a vizsgálatok. A bűntudat enyhülését idővel segítheti a kapcsolatfelvétel az áldozatok hozzátartozóival, és természetesen érdemes szakemberhez fordulni ilyen helyzetben” – magyarázta a szakember.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Géza
A versenyzök az igazi àldozatok. Ök nem voltak felelötlenek. Nehogy màr hibàsnak hozzàd ki öket màsok ostobasàga miatt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
TASzSz
@balos: Némelyik dömpingszerűen törődik csak a kölökkel!
TASzSz
@Pálinkás Pál: Attól még nem kell a nézőnek az út szélén állni, főleg gyerekkel!
Géza
Azok indulnak a versenyen, akiknek a szervezők ezt megengedik. Mi köze van a söfőr rutinjának ahhoz, hogy egyesek tesznek minden lezárásra, szabályra?
A pálya úgy van kialakítva, hogy bármekkora baleset esetében is mindenki biztonságban legyen. Legközelebb azt is vizsgálják majd, hogy mit reggelizett a vezető! Elmebaj!
jáger laszló
Hát nem cserélnék velük!!
Szinte feldolgozhatatlan trauma!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
Az hogy a sofor mennyire rutinos vay rutintalan nem lehet iranyado a felolesseg megiteleseben. A rutin azt szolgalja, hogy jobb helyezest erjen el a versenyben. Senki nem kezdi ugy a palyafutasat, hogy rutinos versenyzo. A rutint meg kell szerezni.
Ellenben ha a nezok nem allnak az elzart teruletre, akkor most ez nem lenne tema. Az pedig hogy valaki meg a gyermeket is odavitte magaval, az bűn.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.