Március második felében már 6 százalékponttal előzte meg a fideszes Szentkirályi Alexandrát a főpolgármester-jelöltek rangsorában Vitézy Dávid, aki bő egy hete jelentette be az indulását.

Az LMP és több civil szervezet jelöltje jelenleg 22 százalékon áll, míg a kormányszóvivőre a budapestiek 16 százaléka szavazna, derült ki a Závecz Tiborhoz köthető Pulzus Intézet reprezentatív felméréséből, melyet elsőként a Telex ismetetett.

Az LMP megrendelésére készült felmérés szerint ugyanakkor stabil Karácsony Gergely előnye: a DK, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd által támogatott, jelenlegi főpolgármestert a fővárosi szavazók 39 százaléka szeretné egy második ciklusra is Budapest élén látni.

Na, erre varrjon gombot a Fidesz – Vitézy Dávid simán veri Szentkirályi Alexandrát a főpolgármester-jelöltek versenyében

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt. Fotó: Wikipedia

A mi hazánkos Grundtner András 2 százalékos támogatottsággal rendelkezik, míg a jobbikos Brenner Koloman 1 százalékon áll. A válaszadók 20 százaléka mondta azt, hogy nem tud vagy akar jelöltet választani.

Nagyon szoros lenne az eredmény, ha Vitézy vagy Szentkirályi visszalépne a másik javára, és képesek is lennének egymás szavazóit mozgósítani állapította meg a kutatás.

A volt közlekedési államtitkár azt ígéri, erre nem kerül sor, Karácsony szerint ugyanakkor a kampány végére fő kihívói közül csak az egyikük marad talpon, Vitézy.

Vitézy népszerűsége két hónap alatt 6 százalékot nőtt, Karácsonyé 1 százalékkal csökkent januárhoz képest, Szentkirályi pedig pontosan ugyanolyan eredményt ért el, mint a januári felmérésben megnevezett fideszes főpolgármester-jelölt, Sára Botond, Budapest főispánja.

Márciusra jelentősen, 8 százalékponttal csökkent azoknak az aránya, akik nem tudtak vagy nem akartak válaszolni, ami a kutatás szerint azt jelzi, hogy Vitézy a bizonytalanok táborából tudott új szavazókat megszólítani - írja a 24.hu

A felmérés módszertanáról:

Az adatokat március 19. és 21. között vették fel, összesen 500 budapesti választót kérdeztek meg okostelefonra telepíthető alkalmazás segítségével.

Forrás: 24.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@Pálinkás Pál: a nyugati zöldek karácsonyt akarják

elmennek a picsába
KisTehen
@simmering73: te is elmész a picsába a karácsonyoddal együtt

már húsvét van
Pegero
Már megint megy a tuti tipp, holott még el sem kezdődtek a választások! Aztán jön a nagy pofára esés. Egyébként még mindig jobb egy Vitézy Dávid, mint egy Mekk Mester (alias Kamu Geri)!
vitriol
szentkirályit mindenki "simán verné", de futottak még olyanok, mint brenner kolomann és a másik fideszes /inkognitóban/ vitézy! Szivesen elismerem az utóbbi jelölt szaktudását a közlekedés terén, de ezen felül még százféle egyéb területen kéne értenie a főpolgármesterséghez, s ha ezt a lécet véletlenül megugraná, akkor még vele szemben elvárás lenne az is, hogy kikeresztelkedjen a fidesz-vallásból. Mert a Budapestiek nem fogadnának el egy fideszest, bármilyen szépen igérné lázár, hogy akkor nem vonnának el mindent a fővárostól!
verőce21
Messze még a választás, majd elválik ki bírja jobban a kampányt...! :)
Méhes
BP nem felejt,utálja is rendesen a fidess

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.