AZ ORBÁNI DEMOKRÁCIA AGY-BÁJA!!! Az Index birtokába jutott a végleges minisztériumi törvényi előterjesztés. Az Index birtokába jutott az új kulturális törvényről szóló végleges előterjesztés, amelyet a Kulturális és Innovációs Minisztérium nyújt be a kormánynak. Ebben minden pontosan úgy szerepel, ahogy azt korábban megírtuk, tehát egységesítés címszóval példátlan központosítás jön létre: a kulturális élet szereplőinek munkáját a nemzetstratégiai intézmények felügyelik, ezek pedig a kormányzat Nemzeti Kulturális Tanács által közvetített kulturális stratégiájába simulnak bele. Az új törvény a tervek szerint 2025. január 1-jén lép hatályba.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ahogy az ógörög mondja: Nincsenek véletlenek

A sorozatos botrényok alatt a demokrácia tudatos lebontása és a közélet teljes eluralása zavartalanul halad

Mottó:
„L'État, c'est moi”
est une formule apocryphe
que Louis XIV, roi de France et de Navarre,

A derék index.hu tette közzé – maga is megjegyezvén, hogy ennek már megvoltak az előjelei - az új kulturális törvényről szóló végleges előterjesztést, amelyet a Kulturális és Innovációs Minisztérium nyújt be a kormánynak. Ami nem laca-facázik: ezzel eddig példátlan központosítás jön létre: a kulturális élet szereplőinek munkáját a nemzetstratégiai intézmények felügyelik, ezek pedig a kormányzat Nemzeti Kulturális Tanács által közvetített kulturális stratégiájába simulnak bele!!
De ne izguljunk nem csak a „kultúra” eluralás folyik gőzerővel, a gazdaság lerohanása is erősödik. legalábbis ennek lehetőségét biztosító törvénykezésről szólnak a hírek. A SPAR megleckéztetésre készült, de sokkal nagyobb pouvoire-t ad Orbánék kezébe az a javaslat, amely többek között módosítaná a versenytörvényt! „Ennek keretein belül megszületne a hazai versenytörvényben eddig ismeretlen alapvető jelentőségű vállalkozás (AJV) fogalma, egy ilyen társaság esetében pedig különleges jogokat kapna a Gazdasági Versenyhivatal, végső soron pedig az állam”! Meg kell jegyeznem a gyermek XIV. Lajosnak tulajdonított mondás a kolostor-disznóra nagyon stimmel! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.