Százezer átalánydíjas lakossági ügyfelet érint a módosítás.

Szerda este módosította a kormány a lakossági rezsicsökkentési rendszer szabályait, amely pikk-pakk, csütörtök reggel már hatályba is lépett – derül ki a Magyar Közlönyből. A rendeletmódosítás százezer átalánydíjas lakossági ügyfelet érint – írta az mfor.hu. A változás lényege, hogy a kedvezményes, vagyis rezsicsökkentett áron fizethető földgázt a nyári időszakban egyenletesen osztja el a szolgáltató.

Ez sokakat érint! Sutyiban éjjel belepiszkált a kormány a rezsicsökkentésbe

Egyenletesen fizethetjük a gázfogyasztást egy bizonyos pontig/Fotó: Stockfotó

A jogszabály ugyanis megengedi, hogy a kedvezményes gáz mennyiségét havi szintre le lehessen bontani azoknak, akik átalánydíjat fizetnek. Így előre lehet kalkulálni, hogy mennyi kedvezményes gáz jár. Ha az ügyfél 144 köbméternél többet fizet, akkor maga fogja látni, mekkora mennyiségért kell majd a versenypiaci költségekkel azonos, 7,5-szeres gázárat fizetni. Az éves leolvasás után pedig vagy visszakap pénzt az MVM-től vagy még fizetni kell fogyasztástól függően.

Forrás: mfor.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Erre ment ki a játék a vészhelyzetre hivatkozva egy személyben intézkedik Orbán. Semjén megálmodja Orbán éjjel már alá is írja. A parlement csak disznek van. Érdemi munkát már nem is végeznek a parlamentben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tunes1106
Hogy osztod el gyökér ,nálam kombi kazán van gáztűzhely . Hasra ütve számolsz vagy a zsírdisznó gazdátok már ki nyálazta hogy jól járjon? Kipucoltátok a padlást meg a pincét is? De azért az vígasztal hogy a saját birkáit is szopatja! Tudjátok aki a csorda után megy az szaros füvet legel!
Tunes1106
Beérett az anonim népszámlálás , mivel fűtesz ?
SÍva
Ha jól értelmeztem az írást akkor ez csak azokra vonatkozik akik átalányt fizetnek! Sürgősen át kell állni a tényleges fogyasztás beolvasására és fizetésére! Lehet, hogy erre megy ki a játék!
verőce21
a lakosságot támogató további intézkedés...!
szaboria1
@SÍva: Átalányosoknak akik144m3 feletti fogyasztókat érint.
esperanza
@szaboria1: " Érdemi munkát Érdemi munkát már nem is végeznek a parlamentben." Már ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.