Arra számíthatunk – a korábbi enyhébb teleket megvizsgálva, amikor még működött a rezsicsökkentés –, hogy az elmúlt időszak időjárási viszonyai miatt februárban többet kell majd fizetnünk.

Sok családot nehezen érinthetnek majd a februári gázszámlákMTI/Soós Lajos

Tény, hogy a hazai telek egyre enyhébbek, de az idei tél eddig eltelt részében több olyan időszak is akadt, amely a szokásosnál hidegebb időjárást hozott Magyarországon – mutat rá a portfolio.hu. Ilyen volt például december első harmada, továbbá januárban is több hideghullám érte el az országot, ilyenkor pedig a földgáz- és a villamosenergia-felhasználás is megemelkedik.

Azaz: számos háztartás magasabb rezsiszámlákat kaphat.

A külső hőmérséklet alakulásával tehát szorosan összefügg a fűtési igény és az energiafelhasználás.Idén a tavaszias idő hatására karácsonytól szilveszterig a napi gázfelhasználás rekord alacsony volt, de január második hetétől érdemi emelkedés kezdődött. A napi földgázfelhasználás az évszak eddigi leghidegebb napján, január 10-én érte el az aktuális tél eddigi legmagasabb értékét, valamivel meghaladva az 50 000 köbmétert. Ez ugyan nem számít kiemelkedően magas értéknek, a korábbi teleken inkább csak átlagos mennyiségnek minősült volna, de a fogyasztás január 6-tól folyamatosan és jelentősen meghaladta a tavalyi bázist.

A külső hőmérséklet változásai így alapvetően befolyásolják a gáz- és villanyszámlákon szereplő összegeket is, a közelmúlt hidegebb időszakai pedig akár érezhetően is megdobhatják azokat, különös tekintettel a regionális különbségekre és az eltérő fűtési szokásokra is.

Ezek alapján arra számíthatunk, hogy februárban számos háztartás magasabb összegekről szóló gáz- és villanyszámlákat kaphat.

Az új rezsicsökkentési szabályok szerint ezzel a havi átlagként meghatározott összeg fölé kerülhetnek a családok. Így a lakossági piaci ár is érvénybe léphet, ami jelentősen magasabb számlákat hozhat.

Forrás: portfolio.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
"Sok családot nehezen érinthetnek majd a februári gázszámlák"

Baszod ez milyen nyelven van?
nem tudni magor??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Mellik piaci árról beszél ez a szerencsétlen zsírpacni? A világpiaci árról, vagy a sokszorosan túlszámlázott magyarról?
csak úgy....
Fű alatt emelték fel az állami vezetők fizetését – Most kénytelenek voltak közölni ezt, így trükkhöz folyamodtak
propeller.hu/itthon/3990922-fu-alatt-emeltek-fel-allami-vezetok-fizeteset-most
érthetö ,hogy drága a gáz..., gondoltátok,hogy majd 0rbán saját zsebbü fizeti ki a nyaloncait mikor ott vagytok ti?
Eladott Ország
Mit érdekli ezt a mocskos rohadt tróger bűnbandát a nép nyomora! A legalacsonyabb EU bérekhez, a legmagasabb közüzemi díjak járnak, mert családbarát! A drágán bespájzolt ruszki gázt a lakosságnak ki kell fizetni!
Béla333
A hülyemagyar maffiahívők szíves-örömest kifizetik a magasabb díjat (hiszen azért szavaznak a maffiózókra, mert szeretik hogy hülyének nézik őket!), a többieknek meg majd biztos kifizeti a Rezsi Szilárd...!!!
nemkati
Annak a kakadukülügyminiszternek, aki ötödárat hazudva 7-szeres áron vette az orosz gázt és tízszeres áron a senkinek nem kellő kínai horkolásgátlókat, nem hivatalban, hanem börtönben kellene már lennie.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.