Az interjút Ferge Zsuzsával 2010 májusában készítettem az akkor rövid ideig interneten működő Alef magazin számára. A link ma már nem vezet sehová, a cikk a szervezeti változásokkal és az Alef archívummal együtt eltűnt. Ferge Zsuzsa 2024. árilis 5-én bekövetkezett halála indított arra, hogy elvégezzem ezt a szövegmentést.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Köszönöm!

Okulásul minden önjelölt és megbízott politikusnak, a közélet valamennyi szereplőjének:

" A rendszerváltás után mindez gyökeresen megváltozott. Eltűnt az egyenlőtlenségek felső korlátja is, de a szegénység-kutatót az alsó korlát hiánya érdekli igazán. Ebben a rendszerben olyan feneketlen mélységbe lehet kerülni, amit valamikor úgy neveztek, hogy a nyomorba süllyedő családok, gyermekeikkel együtt, földönfutókká lettek. Csakhogy lassan már a földönfutás is lehetetlen lesz, hiszen a legszegényebbeket mindenhonnan kitiltják.
Az egyenlőtlenségek alsó korlátjának hiánya ezért katasztrofális. "

Kedves Zsuzsa, ha kipihented magad, gyere vissza közénk, légy szíves! Nagyon kellenek a fáklyák!
Pusztai
@Nyírfa: Van egy barátosném, - több is van, érdekes mindig volt nőnemű barátom is,- aki sokat jár vidékre főleg Borsodba és oda fel É-Kelet MO-ra, ahol sok a cigány is, és mondja: elképesztő micsoda szegénység van arra!
És ezeket s meglopja eza rohadék geczicsürhe, de ők meg vannak hülyítve, kataton mereven mennek a fideszmaffiára szsvazni, és eközben mondják, ha meg kell dögleni, legalább a geczi alatt legyen!
Nyírfa
@Pusztai: 09.22

A butaság korlátait ráadásul erőszakkal nem is szabad, nem is lehet feltörni, csak türelemmel, rávezetéssel, a saját tapasztalataikra hivatkozva lehet segíteni az öntudatra ébredésben.
Egy régi ismerősöm a Jászságból származik, a rettenetes szegénységből még gyermekként az állam emelte ki, amiért a mai napig hálás, mert tanulhatott, és már felnőttként igényes életet élhetett. Egy valami azonban rögzült benne, és ez a cigányoktól való félelem. A szülőhelyén többnyire cigány családok éltek, és, amikor hazajárt az édesanyjához, atrocitások érték, mert nemcsak fehér, halk szavú, szelíd ember, de még rendes ruhában is járt, és láthatóan nem éhezett, A velük szembeni tartózkodás előítéletté alakult, és ezen már nem is tud, nem is akar változtatni.
Sok-sok Ferge Zsuzsa kellene , hogy érdemi fordulat történjen a társadalom szerkezetében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.