Egy amerikai egészségközgaszdász régóta sejtett felfedezést tett. A Nobel-díj megváltoztatja a tudósok életét. Ez az állítás nem meglepő, de a részletei annál inkább. A kutatók karrierje rossz irányt vesz, a kitüntetettek tudományos termékenysége csökken. Jayanta Bhattacharya amerikai egészségközgazdász és kollégái az orvosi és élettani Nobel-díjasoknál vették szemügyre az előző és a következő tíz év munkásságát. Nemcsak a publikációk számában, hanem – ami a kutatókat is meglepte – újdonságértékében is enyhe hanyatlást tapasztaltak.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Karrierszempontból talán jobb lenne – spekulál Bhattacharya –, ha a Nobel életműdíj lenne, vagyis inkább akkor adományoznák, amikor a tudósok ötletei általában amúgy is fogyatkozóban vannak.

spekulálni - főleg bulvár - persze lehet, de ... tessenek elolvasni Nobel rendelkezését!!! =))
Qqberci
@RonaGyuri: Annak idején az egyik előadónk mondta: "A vizsga kritizálása az jogosult, aki a vizsgát már sikeresen letette."

Ugyanez lehet igaz a Nobel-díjra is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.