Meghökkentő módon gyűjtene pénzt, illetve ösztönözné az embereket az adományozásra a kormány egy parlament elé került friss törvénymódosító javaslat alapján.

A hvg.hu szúrta ki a Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter által jegyzett javaslatot, melynek értelmében a jövőben pénzadományért vagy más hazafias cselekedetért különleges katonai rendfokozatot lehet adományozni bárkinek.

A dokumentum szerint a honvédelemi miniszter „címzetes ezredes vagy címzetes alezredes rendfokozatot adományozhat a Honvédség társadalmi megítélésének növelését előmozdító azon személye részére, aki egyedi megállapodás keretében kötelezettséget vállalt arra, hogy honvédelmi célra vagyoni vagy nem vagyoni hozzájárulást teljesít”. A sajátos jogállás szabályait a miniszter rendeletben fogja meghatároznim- írja a 444.hu

Ez aztán a katonai karrier – Pénzadományért cserébe ezredes lehet Magyarországon

A kép illusztráció. Fotó: The Strategy Bridge

A javaslat indoklásában ugyanakkor rögzítik: ez a cím nem „igazi” katonai rendfokozat, így az ilyennel rendelkezők például a Büntető törvénykönyv szempontjából „nem minősülnek katonának”, és nem is tartoznak majd a honvédek jogállását szabályozó kormányrendelet hatálya alá.

Forrás: 444.hu, hvg.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Már OKJ-s vizsga se kell hozzá?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Menőmanó
Mi jöhet még, jó pénzért főorvos, professzor is lehet bárkiből, ha tovább durvul az orvoshiány?
balos
@Menőmanó: Mindenki nyugodjon le a pichába ez még a kő leves!A fekete leves ezután jön!
izéke
@C_3PO: " a kép illusztráció. Fotó: The Strategy Bridge "
Csizmás Kond
...rendfkozat...minden egyetemet végzett ember kap rendfokozatot anélkül hogy lenne valami gőze a hadászathoz. Háború esetén minden hőstett vagy annak vélt tettért rendfokozat jár...olyan generálisokkal volt tele a a magyar hadsereg a háború után...szóval nem kell telesírni a zsepit minden ilyen hír hallatán.
C_3PO
@izéke: Nem az a kép a vállapos! Hanem mielőtt rákattintasz a cikkre!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.