Húzza a kormány a CT és MR vizsgálatok államosítását.

Nincs elég állami kapacitás, így a beígért november helyett csak 2025 végére teszik át a CT és MR vizsgálatok államosítását – írta az economx.hu. Tavaly júliusban fogadták el az a törvényt, mely szerint novembertől átállnak, ám a kormány már most látja, hogy ez nem jön össze. A tervezet szerint kártalanítani kellene az eddigi magánszolgáltatókat, ezen kívül elegendő szakdolgozót kellene biztosítani. Az ok: nem áll rendelkezésre elégséges állami kapacitás. A kormány honlapjára felkerült tervezet azt javasolja, hogy egy évvel tolják ki a határidőt.

Ha élni akar, fizesse meg a magánorvost – Tovább nőhetnek a szakrendelői várólisták

Egyelőre nincs pénz a CT és MR vizsgálatok államosítására/Fotó: Stockfotó

A Magyar Orvosi Kamara nagyon borúlátó emiatt. Az economx.hu szerint a grémium úgy véli, ez a lépés tovább ronthatja a diagnosztikában és a járóbeteg-szakellátásban már most is kritikusmértékű szakemberhiányt, növelheti a várólistákat. Ráadásul rontja a mozgásszervi, daganatos, szív- érrendszeri betegek gyógyulási esélyeit. A kamara szerint ezzel a magánellátásba terelik a betegeket.

Hazánkban 123 közfinanszírozott CT- és 57 MR-készülék működik jelenleg.

Forrás: economx.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Hányszor hallom a fidesz szlogent amivel 2007 után szétvert minden kisérletet:
AZ EGÉSZSÉGÜGY NEM ÜZLET!

Nema afszt nem!
210 után rögtön az lett ezer milliárdokat szakít a fideszcsürhe és ezért rohasztja az államit.
Balfasz álellenzéki szarhalom persze nem tud tükröt mutatni, lelepelzni csak kesereg, nyavajog, ahhelyett hogy jól pofán baszná a fideszgazembereket!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
almosd
Mert napi kvotara dolgoznak, a nővérek meg azért rohangálnak mert kevesen vannak .
Szegény Dzsoni és Árnika
Orbán, a várólistákkal, megkínozza a magyar álampolgárokat és megöli. Több TÍZEZER magyar ember halála szárad Orbán Viktor lelkén! Bajnai, miatt - álítólag! - csak kilenc ember végzett magával, de a fideszes elvakult csürhe még mindig ezen lovagol és leszarja, hogy Orbán Viktor miatt azóta, több tízezer magyar ember halt meg!
almosd
@Philip Marlowe: a fentit neked írtam.
Szegény Dzsoni és Árnika
Magából kifordult, béna szar világ ez - Orbán világa - a jó a rossz és a rossz a jó!

Fiatalok, Felhívás: www.youtube.com/watch?v=qQP8MN-1Q30 (a klip vége felé feltűnik egy tábla, amire az van írva: REVOLUTION - csak rajtatok múlik, hogy ne hordozzátok magatokkal ősapáitok bűneit!)
human
600 forintos vizit díj nincs. Az a fontos a fidesz szavazóknak.
Csizmás Kond
@Philip Marlowe: ...dehát minek erőltetnék magukat túl...kiért ? kihasználják az istenadta lehetőségeiket mert hülyének néznek és úgy is tudják hogy másra fogjuk az egészet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.