Az igaz, hogy 45-en kikerültek a rendszerből, viszont jöttek helyettük 25-en, Rétvári Bence szerint tehát nincsen baj.

Fogynak a védőnők a központosítás óta, de ez normális a Belügyminisztérium szerint

Rétvári Bence. Kép: MTI/Bodnár Boglárka

Milyen hatással van az országos védőnői állományra a védőnői ellátás önkormányzatoktól történő átvétele?

– ezt a momentumos Lőcsei Lajos kérdezte parlamenti kérdésben Pintér Sándor egészségügyért is felelős belügyminisztertől. A hvg.hu így idézi fel a kérdés előzményét: az állam július 1-től átvette a védőnői ellátást az önkormányzatoktól, a védőnők azóta a megyei irányító kórházak alkalmazottai. A hatósági felügyeletet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), a szakmai irányítást pedig az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) látja el.

Az idei első félévben 45 védőnő szüntette meg a jogviszonyát, viszont közben 25-en újonnan érkeztek a rendszerben, így jelenleg 4089 fős az állomány

– közölte a Belügyminisztérium nevében válaszoló Rétvári Bence miniszterhelyettes. Szerinte a 45 távozó a teljes állomány körülbelül 1 százaléka, ami alacsonynak mondható, mivel „a normális szervezeti fluktuációt a szakirodalom 7-11 százalék között szokta meghatározni”. Ráadásul a 45-ből csak 24-en mondtak fel, 21-en nyugdíjba mentek.

Forrás: hvg.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Igaz, hogy eddig is kevesen voltak! Még egy két szakembró, és az egészségügyi ellátás végképp fejre áll. A szakrendelői orvosok sok évtizedes 6órás munkarendje munka rendje helyett 8 órás rendelés, az már csak a hab a tortán! Hogy fogják megoldani a 2x 6 órás rendelési időt ( 08-20 óra) arra kíváncsi vagyok. De majd Bence és a Takács elmesélik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Nem csak a védőnők de az orvosok melletti szakasszisztensek is nagyon fogynak. A vidéki szakrendelőkbe már ő hozzájuk igazítják a rendelést mert 3 orvosnak is csak egy jut. Az úgy nevezett nappali kórház ellátására az orvosi vizsgálatok után tudnak csak dolgozni.
human
25 - 45 = -20
A vonal az nem szám, tehát 20 pluszban vagyun.
Fidesz matekkal ez növekedés.
kereső
Igazolódik- amihez ezek hozzányulnak, az csak tönkre mehet. Miért központositották ezt a világviszonylatban is egyedülálló módon megszervezett komplex rendszerben dolgozó- csecsemő-és anyasági ellátást? Mi volt a cél?? Erről, ha értekezne ez a nagyon keresztény, hazug disznó!
namihami
@Giovanni Alba: 10.58:
""A negatív növekedés is növekedés!""---ötletgazda mint nálad!
human
Szerintem Orbánék töröljék a negatív és pozitív szavakat. Használjuk helyett, mondjuk hogy aladdin. :D
youtu.be/SFnAQYdqVvM?t=66

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.