A közelmúltban a Budapest I. kerületi többséget képviselő polgári közösség döbbenettel fogadta a hírt, hogy V. Naszályi Márta, Budavár polgármestere titokban jelentős összegű jutalmakat osztott ki a neki lojális, már egyébként is hivatali bérért dolgozó személyeknek.

A kormánypárti közlemény szerint a leginkább megdöbbentő juttatást Czukkerné dr. Pintér Erzsébet kapta.

Ezek sem jobbak a kormánypártoknál – V. Naszályi Márta  sokmilliós jutalmakkal tömte ki kedvencei zsebét

Illusztráció: pixabay

A Fidesz állítása szerint a jegyző, próbaideje alatt már kapott egy havi fizetésnek megfelelő jutalmat, és 2023 végén további két havi jutalmat is felvett. Czukkerné, aki tavaly áprilisban kezdte munkáját az önkormányzatnál, 8 hónap alatt összesen 5,1 millió forintot kapott, miközben havi 1,8 millió forintos fizetést is zsebre tett

Jegyzői munkásságának eredménye, hogy a törvénytelenségek miatt az önkormányzatnál sorakoznak a kormányhivataltól kapott milliós bírságok, tavaly a hivatal összes jogásza felmondott, sorban távoztak magas szakmai kompetenciákkal rendelkező vezetők és információink szerint csak a 2023-as esztendőben harmincnál is többen intettek búcsút az önkormányzatnak, ez a hivatali dolgozók negyedét jelenti

A Fidesz azt mondja, hogy Kiss Imre, a jegyzői hivatal titkárságvezetője, aki 2023 tavaszán csatlakozott a csapathoz, szintén jelentős összegű jutalmat kapott V. Naszályitól. Három és fél millió forint jutalmat csurgattak oda neki.

Úgy gondolják, hogy V. Naszályi Márta és jegyzője a hivatali törvénytelenség miatt nem érdemelnek jutalmat, különösen nem próbaidő alatt. A párt úgy véli, hogy a kerületi pénzek elpazarlása helyett a szakmai teljesítményt kellene honorálni, és a kerület lakói hamarosan választ is adnak a városvezetés tetteire.

Csütörtökön, a képviselő-testületi ülésen a felháborító jutalmazási gyakorlatra több, a kerületi polgári közösséghez tartozó fiatal hívta fel a figyelmet, mert szerintük az I. kerület jobbat érdemel.

Forrás: https://index.hu/gazdasag/2024/04/11/v.-naszalyi-marta-i.-kerulet-polgarmester-valasztas-botrany-fidesz-kormanypart/

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
kontra:

Sokszorosára emelkedtek a felügyelőbizottsági fizetések a Lázár alá tartozó állami cégekben.
Pálinkás Pál
nemhiába...mondtam már, aki az elmúlt 30 évben a politikában volt, süllyesztőbe...
Őrnagy
@Pusztai: Ezt onnan tudod, hogy te is bekerültél valamelyikbe bizottsági tagnak?
Őrnagy
A felügyelőbizottsági tagság eredetileg már 1990 előtt abból a célból jöttek létre, hogy pénz kifizetőhelyek legyenek a hatalomnak fontos káderek számára! Ez (Kifizető helyek) 1990 után se módosult, csak az önkormányzati semmit komoly munkával járó fiktív állásokkal bővült! Miért pont a felügyelőbizottsági humbug állások lennének mások?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.