Polt Péter kezdeményezése, mely Gurmai Zita országgyűlési, valamint Donáth Anna európai parlamenti képviselő mentelmi jogának ideiglenes felfüggesztésére irányult, nem talált támogatásra. Az Európai Parlament Jogi Bizottsága a tavalyi decemberi javaslatot egyöntetű szavazással utasította el.

A Magyar Hang jelentése szerint a Momentumos európai parlamenti képviselő, Donáth Anna mandátumának kiadását az Európai Parlament Jogi Bizottsága (JURI) nem támogatta, és csütörtökön egyhangúlag foglaltak állást a kérdésben.

Nagy pofont kapott Polt Péter – Az EP nem függeszti fel Donáth Annáék  mentelmi jogát

Fotó: Donáth Anna Facebook oldala

A határozat hátterében az áll, hogy a legfőbb ügyész csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak vádjával kezdeményezte Gurmai Zita és Donáth Anna mentelmi jogának ideiglenes felfüggesztését a tavalyi év decemberében.

A büntetőeljárás keretében, mely különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás ügyében zajlott, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságának munkatársai 2022. február 21-én kutatást és lefoglalást hajtottak végre egy ingatlanban Budapest VIII. kerületében, az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai székhelyén, mely Iványi Gábor nevéhez fűződik.

Az ügyészség közleménye alapján a politikusok erőszakkal próbálták megakadályozni a pénzügyőrök törvényes tevékenységét, és csak a rendőrség érkezésekor álltak el.

Egyértelműen politikai koncepciós eljárásnak tartom az ügyészség vádját, éppen úgy, mint az Iványi Gábor ellen folyó eljárást is

- mondta Donáth és azt is hozzátette, hogy felvétel is bizonyítja: nem történt erőszak senkivel szemben.

Továbbá azt is elmesélte, hogy még Gilles Lebreton, a szélsőjobboldali Le Pen pártjához tartozó francia képviselő is úgy fogalmazott, hogy erős a gyanú, hogy az ő politikai ellehetetlenítése a cél.

Forrás: https://index.hu/belfold/2024/04/11/europai-parlament-doinath-anna-gurmai-zita-mandatum/

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Poltpot’ elvtárs (fideszes pártkatona) vizsgálhatná éppen azt is hogy lehet az, hogy a 100 leggazdagabb magyar mind csak az állammal üzletel. Közben meg az állam szegény mint a templom egere. Elvan adósódva. És az elvégzet munka is silány,rossz minőségű. Egyes országokban ahol demokrácia és jogbiztonság van ezt hivatali visszaélésnek, bűnszervezetben elkövetett csalásnak hívják, nálunk a kormány programjának. Én javasolnám Polt Péter felfüggesztését. Fizikailag. Felháborító, hogy a legkeresztényebb országban hogy mernek ezek a személyek szolidárisak lenni olyannal, aki a hitének megfelelően a kiszolgáltatottakon segít?! Ez az eset ügyészért kiált, viszont az ország kisajátítása, kiárusítása elszennyezése nem jut a főügyészúr látókörébe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@Szegény Dzsoni és Árnika: Látom csak a pofád nagy, amúgy meg egy kis retek csótány vagy!
Húzd fel az adidas gumicsizmádat, vegyél fel egy gázálarcot és kussoljál.
KisTehen
@Szegény Dzsoni és Árnika: de ... a magyar péter vagy álnéven

HAHAHA
justhpeter
Polt Pot biztosan eltévesztette, hogy hol van. Ő nem európai tényező , csak egy hazai udvari bolond csicskája.
KisTehen
@Szegény Dzsoni és Árnika: nyasgem agyhalott
Feller_Peti
Kimaratt a cikkből, hogy hazaáruló dollár dodó annuska.

Magyarország szégyene, magyarok fosztogatója és tanári fizetések elvevője.
human
@Feller_Peti: " magyarok fosztogatója és tanári fizetések elvevője." Itt azért még te is felröhögtél mikor ezt a marhaságot írtad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.