A Mi Hazánk alelnöke, Novák Előd arra figyelmeztetett, az 5 forintos érme már „színesfémhulladékként kilóra többet ér, mint fizetőeszközként”. Hozzátette, 50 ezer forintos bankjegyek bevezetése lenne szükséges az elmúlt évek magas inflációja miatt, hiszen a legnagyobb címletű bankjegy, a 20 ezer forintos 2001-es kibocsátásakor mai értéken számolva 55 ezer forintot ért.

Matolcsy György, a jegybank elnöke válaszában kifejtette: a Magyar Nemzeti Bank folyamatosan nyomon követi az egyes fizetőeszközök pénzforgalomban betöltött szerepét és a lakosság fizetési szokásait. Amennyiben az szükségessé válik, meg fogja hozni a készpénzciklus szerkezetét érintő szakmai döntéseket -írja a blikk.hu.

Matolcsy György elárulta, bevezetik-e az 50 ezer forintos bankjegyeket

A kép illusztráció Fotó: Szeretlek Zala Facebook-oldala

Egyelőre ugyanakkor

"semmilyen zavar, vagy olyan körülmény nem azonosítható a készpénzciklusban, amely indokolttá tenné a jelenlegi címletstruktúrába történő beavatkozást”.

Forrás: Blikk.hu, Portfolio.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kapanyél
Húszezresből nem tudnak visszaadni a kisebb boltokban, ennek hogy fognak örülni!
Billibácsi
Lehet, hogy gyuri bá' képe lesz rajta?
teuton
Üzenem ennek az agyatlan UTODnak, hogy nekem hozhat tonnaszam 5 forintost, megveszem szinesfemaron... Aztan majd elgondolkozhat azon, ki csinalt jobb üzletet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.