A Mi Hazánk alelnöke, Novák Előd arra figyelmeztetett, az 5 forintos érme már „színesfémhulladékként kilóra többet ér, mint fizetőeszközként”. Hozzátette, 50 ezer forintos bankjegyek bevezetése lenne szükséges az elmúlt évek magas inflációja miatt, hiszen a legnagyobb címletű bankjegy, a 20 ezer forintos 2001-es kibocsátásakor mai értéken számolva 55 ezer forintot ért.

Matolcsy György, a jegybank elnöke válaszában kifejtette: a Magyar Nemzeti Bank folyamatosan nyomon követi az egyes fizetőeszközök pénzforgalomban betöltött szerepét és a lakosság fizetési szokásait. Amennyiben az szükségessé válik, meg fogja hozni a készpénzciklus szerkezetét érintő szakmai döntéseket -írja a blikk.hu.

Matolcsy György elárulta, bevezetik-e az 50 ezer forintos bankjegyeket

A kép illusztráció Fotó: Szeretlek Zala Facebook-oldala

Egyelőre ugyanakkor

"semmilyen zavar, vagy olyan körülmény nem azonosítható a készpénzciklusban, amely indokolttá tenné a jelenlegi címletstruktúrába történő beavatkozást”.

Forrás: Blikk.hu, Portfolio.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Billibácsi
Lehet, hogy gyuri bá' képe lesz rajta?
teuton
Üzenem ennek az agyatlan UTODnak, hogy nekem hozhat tonnaszam 5 forintost, megveszem szinesfemaron... Aztan majd elgondolkozhat azon, ki csinalt jobb üzletet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.