Hende Csaba álláspontja szerint, aki nem dolgozik, az ne is egyék, ezért nem áll szándékukban növelni a 2008 óta változatlan családi pótlék összegét. A törvényalkotási bizottság fideszes vezetője szerint a kormány egy munkára épülő társadalom kiépítésén dolgozik, és jelentős összegeket fordít családtámogatásra, tehát aki dolgozni szeretne, annak van lehetősége erre. Az ellenzék ezt az érvelést teljes mértékben visszautasítja.

Hende szerint ő aztán nem volt sértő – Kitart amellett, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék

Fotó: Hende Csaba / Internet

Hende Csaba, a testület fideszes elnöke jegyzőkönyvbe is mondta, hogy

amikor 4 millió 700 ezer a foglalkoztatottak száma, történelmi csúcsponton vagyunk, amikor munkaerőhiány van az ország szinte minden területén szinte minden ágazatban [...]. Akkor tehát természetesen mindenkinek módja van, aki dolgozni akar, hogy dolgozzon, és el is várható mindenkitől, hogy dolgozzon, mert aki nem dolgozik, az ne is egyék

- mondta Hende. Ezért nem is foglalkoznak az LMP javaslatával.

Hende szerint, nem sértett meg senkit azzal, amit mondott, hiszen szerinte aki dolgozni kíván, az megteheti, ezért is alapul a családtámogatás a munkavállaláshoz köthető adókedvezményeken.

Kanász-Nagy Máté, az LMP képviselője válaszában kiemelte, hogy számos körülmény állhat fenn, amelyek miatt valaki nem képes elegendő jövedelmet szerezni, vagy akár egyáltalán nem tud pénzt keresni.

Számos olyan ok lehet, hogy az ember önhibáján kívül kerül nehéz helyzetbe – na, Hende Csaba rajtuk nem akar segíteni. Szerintem ez nagyon-nagyon cinikus érvelés, és mi ezt elutasítjuk

- nyilatkozta.

Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője kifejtette, hogy már a parlamenti ülésen is felhívták Hende figyelmét arra, hogy az álláspontjuk szerint ez elfogadhatatlan hozzáállás. Az államnak nem szabadna megkülönböztetnie a gyerekeket a támogatások tekintetében attól függően, hogy a szülők rendelkeznek-e munkával.

Forrás: index

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Hende!

Tedd boldoggá szexuálisan édesanyádat!
(szerintem ez nem sértő)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
...óhajával egytérthetek,de ki földeli el az összes politikust akik mind éhenvesznek,
- akik velük együtt az életben keresztbe szalmát még sosem tettek?
rücsü41
Hendének értelmi zavarai vannak.Nem tud különbséget tenni a munkáért járó bér és a gyermekek támogatására szánt díj között, amit azért adnak, hogy akinek több gyerek eltartásáról kell gondoskodni a családban azt segíti a kormány , mert érdeke hogy minél több gyermek nevelkedjen az országban.A gyermekgondozási díjnak semmi köze ahhoz, hogy dolgozik-e valaki vagy sem azt azért fizeti az állam mert érdeke hogy minél nagyobb számú gyerek éljen a családban, és itt a gyereke szám a döntő a kifizetésnél és nem az elvégzett munka.Ilyenkor azt gondolom, hogy ez a Hende hogy lehetett miniszter ha még azt sem tudja hogy a gyermekgondozási díjat miért fizeti az állam.Ennyi ésszel egy portárs sem lehetett volna egy normális cégnél, mert nem tudta volna megőrizni a cég vagyonát éjszaka.
Csizmás Kond
@szaboria1: Egyedül a cucialista rendszerben volt, hogy az államnak kötelező volt munkát adnia a polgárainak. Ma ebben a mindentszabad világban mindenki úgy él ahogy akar. Munkahelyet terem ha dolgozni akar, vagy olyan valami tudásra tesz szert amit más hajlandó megfizetni. A munkaügyi központok nem azért vannak hogy osztogassák a munkahelyeket, hanem csupán azért hogy megkönnyítsek azok megtalálását ha egyáltalán van mert oda fut be minden vég munkaerőigénye. Persze ez így durván hangzik de ez a demokrácia.
szaboria1
@Csizmás Kond: Csak, hogy más demokráciában azért nem hagyják ennyire legatyásodni az embereket vagy az EÜ-t. iskolákat. Azért az már fel háborító, hogy egy csomó mindent a szülőknek kell bevinni az iskolákba.
Csizmás Kond
@szaboria1: A világ mintademokráciájának titulált amerikában még gennyesebb a helyzet...csak olvasgasd ...
...és nem az a baj hogy az á
llam nem hoz létre henyélő munkahelyeket, hanem hogy sokan még azt gondolják, hogy őt valaki el kell tartsa...na ez az amit már nem lehet másképp kinevelni csak ha kihal az a nemzedék.
Horizont
"A magántőkealapok is lelkesen fogadják be az adófizetők pénzéből feltőkésített oligarchák lopott pénzeit az ínséges időkre, a végső kapitulálás utáni boldog békeidőkre. Kifosztották az országot, na, nincs ezen mit cifrázni. Szép volt. 14 év törvényesített lopása talán elég is lesz arra, hogy több nemzedéken át csillivilli pompában éljék le az életüket. "
"jelenlegi árfolyamon ez 30-35 euró közötti összeget jelent. Ugyanez a juttatás a haldokló, hanyatló és éppen tömött sorokban Magyarországra menekülő németek esetében
1 gyerek után: 219 € / hónap
2 gyerek után: 438 € / hónap
3 gyerek után: 663 € / hónap"
Egy komment:
"Néha olyan érzésem van, hogy rohadtul egyedül vagyok. Hogy csak én érzem úgy, hogy ezeket a semmirekellő bűnözőket, nem leszavazni kell hanem összeverni! És ha ellenállnak akkor feldíszíteni velük az Andrássy utat. De mindig azt hallom, hogy csak béke legyen. "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.