A Schadl–Völner-per ügy maratoni tanúmeghallgatása tovább folytatódik a Fővárosi Törvényszéken. Kedden Sz. Balázs egykori végrehajtó és az ügy jogerősen elítélt vádlottja beszélt arról, hogyan került be a végrehajtási szakmába, és mennyit is kellett ezért fizetnie.

És még ezek úszhatják meg – Újabb bukott végrehajtó állítja, hogy az osztalék nagy része Schadl Györgynek ment, ebből kapott Völner Pál is

Fotó: RTL Híradó

A Fővárosi Törvényszék bírája, Tóth Erzsébet egy elítélt egykori végrehajtót hallgatott meg a Schadl–Völner-perrel kapcsolatban. Sz. Balázs egyike volt azoknak a vádlottaknak, akik tavaly februárban az előkészítő ülésen bűnösnek vallották magukat.

Sz. még 2017-ben tett sikeres végrehajtói vizsgát, majd F. Vivien, az ügy egyik koronatanúja volt az, akivel rendszeresen tartotta a kapcsolatot. Bár eleinte arról volt szó, bevételének felét kell leadnia, később változott a matek.

Sz. Balázs többek között tanácsokat és kölcsönt is kapott F. Vivientől. A tanú erre az időszakra úgy emlékezett vissza, hogy ekkor F. Vivien már a nyereség kétharmadát kérte tőle. A nő tavalyi meghallgatásán azt vallotta, hogy a monori iroda osztalékából egymilliót adtak Völner Pálnak. Sz. Balázs a nő vallomása szerint először nem akarta kifizetni az összeget, de mivel tartott Schadltől, ezért inkább belement a dologba.

A férfi nagyjából 50 millió forintnyi készpénzt adott át F. Viviennek, aki egy olasz étterem teraszán beszélt neki arról először, hogy a pénzből jár Völner Pálnak is.

Vallomásában Sz. Balázs azt vallotta, hogy bár konkrét fenyegetést nem kapott, félt Schadltől annak kapcsolatai miatt, így nem mert ellenkezni, vagy kilépni a körből.

Mint ismert, a per 2023. február 17-én kezdődött meg a Fővárosi Törvényszéken. Az első három előkészítő ülésen a huszonkét vádlott közül tíz vádlott – köztük hat bírósági végrehajtó – döntött úgy, hogy beismeri bűnösségét. A bíróság az esetükben május 4-én hozott ítéletet: a vádlottakra másfél és két év közötti, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, a korábbi bírósági végrehajtókat öt évre eltiltotta a végrehajtói munkától, kettejük esetében pedig vagyonelkobzást is elrendelt.

Sz. Balázs tavaly februárban az előkészítő ülésen bűnösnek vallotta magát, ítéletet idén februárban hozott a Fővárosi Ítélőtábla, ahol Sz.-t 1 év 6 hónap börtönbüntetésre, valamint 5 milliós pénzbüntetésre ítélte.

Forrás: index.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
Ismét csúnya kormányzati korrupciós bukta – Minisztériumi tisztviselők feje hullik porba a több tízmilliós csúszópénzek miatt. Ez maga a rendszer. Bárhova nézünk vesztegetés terem.

propeller.hu/itthon/4007979-kormanyzati-tisztviselok-feje-hullik-durva-eu-nyertes-palyazatok
Peller Anikó
Visszasírjuk még a Bokros-csomagot - Annyira rosszul állunk, hogy Orbánék már ígérgetni sem mernek a választások előtt a büdöslábú román trolloknak. Se.

propeller.hu/itthon/4008997-visszasirjuk-meg-bokros-csomagot-annyira-rosszul-allunk-hogy
Peller Anikó
@Macska: Jaj csak nem találtalak el büdöslábú román troll ??

Vagy az fáj, hogy a büdöslábú magyar cigány csődbe viszi az országot? Mert arra nem is gondolok, hogy örülsz neki. Bár amennyire hülye vagy..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.