A volt polgármester a Borkaival Közösen a Jövőnkért Egyesület 15 képviselőjelöltjével együtt indul a város meghódításáért.

Egy biztos, eddigi élete egyik legnagyobb csatáját vívja Borkai Zsolt, aki a lehető legnagyobb várakozással tekint az elkövetkezendő hetek elé. Olyanra készül, ami nem sok embernek sikerült eddig: visszatérni polgármesterként Győr élére. Mindezt ezúttal nem a kormánypártok támogatásával, hanem a nemrég létrehozott Borkaival Közösen a Jövőnkért Egyesület alapító-vezetőjeként.

„Mivel mindenképpen egy csapattal szerettem volna nekivágni a június 9-i választásnak, ezért létrehoztuk az Egyesületünket. Mivel a kampányhoz pénz is kell, ebben a formában abszolút nyilvános lehet a finanszírozás. Rengetegen megkerestek, és a sok, Győrért tenni akaró emberből alakult végül ki az a 15 fős csapat, akikkel nekivágunk a választásoknak. Sajnos a régi kollégáim, munkatársaim közül nagyon kevesen merik felvállalni velem a közösséget, többen elárulták, egyszerűen féltik a munkájukat, és ha nem csinálnak semmit, abból baj nem lehet” – fogalmazott a propeller.hu által készített interjúban az egykori olimpiai bajnok tornász.

Borkai Zsolt: „Semmi közöm Gyurcsányhoz, de Orbánnal szívesen dolgoznék, amennyiben segít Győrnek”

A csata egyébként már elkezdődött, a győriek egyértelmű várakozása szerint

a küzdelem a volt és jelenlegi polgármester között dől el a város vezetéséért.

A másik felet lejárató eszközökben Dézsi Csaba, a város jelenlegi fideszes polgármestere abszolút nem válogat, nem véletlen, hogy megjelentek olyan plakátok, melyek szerint Borkai nem más, mint Gyurcsány Ferenc embere.

„Legalább ilyen formában némi kampányhelyhez jutottam Dézsi úr segítségével, ugyanis kiderült, az az egyesület, amelyik a plakátokat csináltatta, a jelenlegi polgármester mellett biztosként dolgozó férfi irányítása alatt áll. Sajnos Győrben is a riogatás, a megfélemlítés a jellemző, Gyurcsány képével és Borkai álarcával. Pedig ha valakihez, hát Gyurcsány Ferenchez semmi közöm, politikusi pályám során majdnem kétszer találkoztam vele személyesen” – állította Borkai.

Nem tagadja, és sosem fogja tagadni, hogy

Orbán Viktorral csodás 13 évet töltött el együtt, közösen rengeteg beruházást hoztak el Győrbe.

Mára ugyan megszakadt a kapcsolata a miniszterelnökkel és a Fidesszel, de ő kizárólag a szépre emlékezik.

„Nagyon emlékszem Orbán Viktor azon mondatára, hogy senkit nem hagynak az út szélén, és nekik a magyar emberek az elsők. Az elmúlt időszakban ez a mondat megváltozott, ma már a nem vagy velünk, akkor ellenünk vagy az igaz, és sajnos jól érzékelhető, ha nem a kormánypártok elképzelése alapján élsz, gondolkodsz, cselekszel, bizony jön a megtorlás. Ennek ellenére vallom, azzal, és ebben természetesen Orbán Viktor és a Fidesz is benne van, aki segít Győrnek, azzal a legjobb tudásom szerint dolgoznék együtt” – fogalmazott a polgármester-jelölt.

Borkai szerint nagy a hasonlóság közte és Magyar Péter között. Nem titkolja, követi a tevékenységét, de nem találkoztak egymással eddig, és nem is tervez ilyet, hiszen amíg

Magyar országos politizálásba kezdett, addig Borkainak csak és kizárólag Győr a fontos.

Végtelen szomorúsággal vette tudomásul, hogy a kormány és az általa előkészített Modern Városok Program győri fejezetéből alig valósult meg valami.

„Elmaradt például a színház felújítása, az ötödik Duna-híd megépítése és a legtöbb úthálózat fejlesztése, hogy hirtelen pár, nagyon fontos dolgot említsek. Nem véletlen, hogy 83 milliárd forintot vissza kellett adnia az államnak. Az is érthetetlen a számomra, miként állíthatja azt Dézsi Csaba, hogy üresen vette át a kasszát tőlem. Megvan a teljes jegyzőkönyv, ami egyértelműen igazolja, nem kevesebbet, mint 14 milliárd forintot hagytam az utódomra. Természetesen, ha kell neki, szívesen átnyújtok belőle egy példányt” – jelentette ki Borkai.

Azt viszont sajnálja, hogy ezt az összeget másfél év alatt eltapsolták, holott a Covid-járványt és a háborús helyzetet jóval ésszerűbben meg lehetett volna oldani. Azt sem érti, miért vádolja őt a jelenlegi polgármester és egy másik kihívója, Pintér Bence, hogy a város számára káros volt az iparűzési adóval kapcsolatos Audi-megállapodás.

Borkai Zsolt: „Semmi közöm Gyurcsányhoz, de Orbánnal szívesen dolgoznék, amennyiben segít Győrnek”

„Az a nagy bűnöm, hogy az Audi Győrbe csábításának feltételeként 2 százalékról 1,6-ra levittük az iparűzési adót, mert a német autógyár csak így volt hajlandó a városunkat választani, ráadásul, ahogy az Audi, úgy minden magyar vállalkozó megkapta ezt a kedvezményt onnantól kezdve. Most elkezdődhet a számháború, hogy az a 0,4 százalék helyi adó, vagy az Audi minden évben több mint 10 milliárd forintos iparűzési adója hozott többet a városnak, de nem érdemes. Mindehhez hozzájön még az, hogy egy audis munkahelyre megközelítőleg 16 egyéb munkahely jött Győrben és közvetlen környékén létre” – fogalmazott a volt polgármester.

Borkai kijelentette, ha a győriek őt tisztelik meg a bizalmukkal június 9-én, akkor az első intézkedései egyike az lesz, hogy

a fürdőt visszaveszi a város számára, mert a jelenlegi üzemeltető alkalmatlan a feladatára.

Noha a jelenlegi városvezetés 22 milliárd forintot költött rá, a közösségi oldalakon, valamint a médiában megjelent fotókon jól látható, hogy a létesítményt rendbe kell hozni.

A mai, pedofil-botrányoktól hangos világban úgy véli, a másik nagyon fontos feladatuk a gyermekvédelem lesz, itt elsősorban a prevencióban szeretne előre lépni. Megerősítenék a szakpszichológusi állományt, és egy olyan hálózatot építenének ki, aminek segítségével szűrnék ki, hol kell közbe avatkozniuk, hol kell előzetes, vagy sajnálatos módon utólagos segítséget nyújtani a szexuális bántalmazást elszenvedett gyermekeknek és szüleiknek.

A teljes interjút megtekintheti mindenki Borkai Zsolt Facebook-oldalán ma 18 órakor.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
aki a magyar történelem lgnagyobb hazaáruló gazemberével szövetkezik, támogatja, maga is hazaáruló gazember cinkosává válik!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
Aki még ezek után is rád szavaz az megérdemli , hogy továbbra is kilopják a szemét !
Horizont
@Philip Marlowe: Jó lenne ha a földmutyiját kivizsgálnák orbánék.
kereső
@colibri: 11:30 2019-ben, közvetlenül a botrány után is megválasztották polgármesternek Gyórben- azóta meg az öt év már elmosta az emlékeket is, akár a cinkos ügyvédi iroda papirjait a csőtörés vize- nincsnek már meg az audis földek bizonyitékai.
colibri
@kereső: Éppen ez a baj, mert még a végén sikerül neki, mint 2019-ben.
Horizont
@kereső: Ritka egy ellenszenves pacák ez a Borkai de a felesége is.
És újra fogják választani, mernék rá fogadni.
kereső
@Horizont: Nem "ritka"...ez a NER jellemző , az erkölcs nélküliség, a pökhendiség. Még mindig nem elég "ciki" fideszes választónak lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.