A miniszterelnök saját nemzetbiztonsági testület felállításába fogott, ebben kapott kulcsszerepet a fia, akinek a keze alatt minimum féltucat fiatal dolgozik.

Amikor a Vsquare, a Direkt36-tal és a Le Monde-al közösen kiderítette, hogyan vesz részt titokban Orbán Viktor fia, Orbán Gáspár a csádi magyar katonai misszió megszervezésében, akkor senki nem gondolta volna, hogy sokkal komolyabb ügyről van szó, mint egyetlen – még ha érthetetlen és megmagyarázhatatlan – katonai misszió ügye. A VSquare legfrissebb, most megjelent hírlevelének egyik írása azonban egy annál elgondolkodtatóbb dologról rántja le a leplet.

Az amerikai elnököt megirigyelve, saját nemzetbiztonsági testület felállításába fogott Orbán Viktor, aki ebben kulcsszerepet testált a fiára, Gáspárra, aki egyrészt a Karmelitában már irodát kapott, a keze alatt minimum féltucat fiatal dolgozik a testület létrehozásán, szervezésén és személyi állományának kiválasztásában. Hivatalosan nem kapott megbízást a miniszterelnök fia, miután az apja tart a túlságosan nagy felháborodástól.

Isten, haza, család és dinasztia – Indul az „utódképzés” Orbán Viktoréknál, már irodája is van a Karmelitában Orbán Gáspárnak

Közeli munkatársként dolgozik apa és fia     Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A nemzetközi oknyomozó portál csapata kiderítette, hogy Orbán Gáspár ezt hivatalos megbízás nélkül úgy végezheti, hogy sem korábbi hasonló tapasztalattal, sem megfelelő végzettséggel nem rendelkezik hozzá. „Orbán Gáspárnak saját nagy szobája van a Karmelitában, ahol legalább fél tucat fiatal szakember dolgozik vele, köztük ügyvédek és titkárnők” – árulta el a forrás, hozzátéve, hogy „az apja közelről szem előtt akarja tartani”.

Az ifjabb Orbán ebből az irodából szervezte a csádi katonai missziót is, amit a beszélgetésekben rendszeresen „startupként” emleget. Több ilyet tervez ugyanis, mert állítólag azt hiszi, hogy ezzel Magyarországnak segít felfedni és kihasználni különféle lehetőségeket messzi országokban, a nagyobb befolyás, megbecsülés és anyagi haszon reményében. A forrás szerint az Orbán-fiú idealista módon és lelkesen hisz abban, hogy Magyarország érdekeit szolgálja merész és szokatlan ötleteivel, amilyen 200 magyar katona kiküldése a polgárháború küszöbén álló Csádba.

Orbán Gáspár teljes titokban apja, a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója irodájának a kialakításán dolgozik – írja a VSquare. Ezt a közelmúltban létrehozott posztot egy csendes és hatékony – politikai ambícióktól állítólag mentes – bürokrata, Bíró Marcell tölti be, akiben Orbán Viktor megbízik. Bíró intézménye alapvetően három – a nemzetbiztonsági, a honvédelmi, a rendvédelmi – ágból áll. A hírszerzéssel és a katonai ügyekkel foglakozó területeken már elindult a munka, a harmadikat – amely a külpolitikával és a kényes diplomáciai ügyekkel foglalkozik – Orbán Gáspár jelenleg még szervezi.

Ez egy olyan részleg lesz, amelynek diplomáciai csapata a hét minden napján 0-24-ben felügyeli a válsághelyzeteket. Források szerint további ötletei vannak egy kereskedelmi szekció létrehozására is, amely a távoli országok üzleti lehetőségeit kutatja. Az új nemzetbiztonsági apparátusnak kialakítanak egy úgynevezett szituációs-termet, hasonlóan az amerikai elnökéhez.

„Ha a miniszterelnök a saját fiát bízza meg bizonyos kényes feladatokkal rendkívüli helyzetekben, azt el tudnám fogadni, de hagyni, hogy intézményt építsen és parancsokat adjon az embereknek, minden formális beosztás vagy felhatalmazás nélkül, az teljesen abnormális” – fogalmazott forrás.

A cikk szerzőjének megkeresésére a magyar minisztériumok és a Miniszterelnöki Kabinetiroda egyaránt cáfolták, hogy alkalmazzák Orbán Gáspárt. Azt állították, hogy csak azért van bejárása az apja irodájába, mert családtag. Az Orbán-fiú hivatalosan a Magyar Honvédség századosa, és nem tudni, hogy milyen engedélyekkel rendelkezik – olvasható a cikkben.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
épül észak korea...talán lépni kéne ellenzék...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@kereső:" nem szeretem mp-t...mivel nem robbantott ki " felkelést " ...,ennek melyik részét nem érted..?...utoljára mondom, választással diktatúrát nem döntesz meg,...így nem oszt-nem szoroz hogy 4-5 helyett hatfelé oszlik az a pár szavazat ,akiket az ellenzék még mozgósítani tud...
kereső
@Pálinkás Pál: Ebben a választási rendszerben- amely se nem tisztességes, se nem szabad, demokratikusnak meg végképp nem mondható..csak akkor lehetne legyőzni, ha az egyéni képviselői helyek minimum 90%-át el lehet hozni, és listán is 50% fölött...mert a törédékszavazatok visszaosztása miatt, ennél kisebb arányú "győzelem" esetén nyert a fideSS.
2018-ban úgy lett 2/3-ad, hogy az ellenzéki szavazók által leadott szavazatokból több mint egy millió szavazat a fideSS-nél landolt mandátum formájában. Olyan mintha azok a szavazók a fideSS-re adták volna a voksukat, illetve ennyivel kevesebbet ér egy ellenzéki szavazó szavazata...megközelitőleg az ellenzéki oldalon leadott egy szavazat csak! 75-78 %-ot ér mindaddig, amig az egyéni körzetekben győz a fideSS.
Pálinkás Pál
@kereső: éppen ezért nincs értelme, másképp kell váltani...
CsipkeRózsa
Nem normális ez az ember, megint egy új szervezet, amelyik havonta több milliárdot vesz el a költségvetésből Teljesen felesleges, és megint a saját családja miatt.
CsipkeRózsa
@szaboria1: 9:50

Gáspár kezében két imakönyv is van, az egyik biztosan az általa kitalált vallási imakönyv.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.