A 2021 végén életbe lépett új magyar-orosz gázszerződés nyomán Oroszországból származó földgáz ára februárban 16 százalékkal, köbméterenként 131 forintra csökkent. Ez örömteli hírnek tűnhet, de a TTF holland gáztőzsde irányadó, két hónappal korábbi, decemberi átlagára 130 forint volt. Ez azt jelenti, hogy a magyar-orosz gázvásárlás továbbra is drágább, mint a nyugati piacon elérhető ár.

Mégis drága az olcsó orosz gáz – Eddig potom ezer milliárddal fizettünk többet

Idén februárban Magyarország 623 millió köbméter orosz gázt vásárolt 82 milliárd forintért. A TTF gáztőzsde adatai alapján ugyanez az adag 59 milliárd forintba került volna. Ez 23 milliárd forintos veszteséget jelent Magyarországnak.

Fontos megjegyezni, hogy ez csak a februári adatok alapján számított veszteség. A 2021-ben aláírt gázszerződés két hónapos áreltolást tartalmaz a TTF gáztőzsde árához képest, ami további különbségeket okozhat.

A kormány tagadja, hogy drágán vesszük az orosz gázt, de a statisztikák mégis mást mutatnak. A 2021 óta eltelt időszakban Magyarország közel ezermilliárd forintot vesztett a gázvásárlásokon.

A statisztikák azt mutatják, hogy a magyar-orosz gázszerződés nem feltétlenül a legelőnyösebb megoldás. A TTF gáztőzsde alapján történő vásárlás olcsóbb lett volna, valamint a gáztárolók feltöltése is rekordmagas szinten áll.

Forrás: nepszava.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Mocskos hazaáruló, oroszcsicska maffia! Így finanszírozzák az oroszok háborúját Ukrajna ellen!
Rohadt szemét banda!
Feller_Peti
@Yeromos: Szeretnél te abból az Orosz gázból, nem kéne talán lőni őket.
Mint kiderült, továbbra is veszitek. Több kézen átjátszva azt.

Egyébként ki pénzeli a a háborút? Nem ti, balliberálisok? Amikor kiderült,
hogy az USA veszi a legtöbb Uránt az Oroszoktól?

És még ti beszéltek...

Mondom én, képmutató álszent ballibernyák háborúpárti KAPZSI csürhe.
Bort isztok, vizet prédikáltok. Próbáljátok félrevezetni az embereket.
Yeromos
Ti vagytok a béke pártiak, akik támogatjátok ukrajna megszállását, ahogy ti büdös komcsik támogatátok az oroszok 56-os bevonulását is. Azoknak nyaljátok a seggét akik leverték a Magyar foradalmat is. Mocskos hazaárulók vagytok.
Peller Anikó
@Yeromos: Ez a balfasz naponta tízszer be akarja bizonyítani, hogy ő itt a legnagyobb marha.

Mondjuk ez sikerül neki, bár elegendő lenne egyszer is, mert elhisszük neki.
Csizmás Kond
@Peller Anikó: ...na z már betegség...fogalmad sincs mennyi az annyi de meg vagy győződve az igazadról...amúgy a te bajod...
balos
@Peller Anikó: Azért érdekes,hogy a "forradalom" leverésére két izben is a nemzethy nyilasok érdemben még nem feleltek!Lehet,hogy ők is a muszka oéldalán voltak már akkor is családilag?Akkor nem értem,hogy a Rákosit miért szapulják?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.