A kezdeményezők bíznak a sikerükben, de nem titkolják azt sem, hogy elhúzódó eljárásra számítanak.

Tíz református egyháztag aláírásával nyújtottak be keresetet a zsinati bíróságnak a hívek azért, hogy Balog Zoltán elmozdítását követeljék püspöki pozíciójából – számolt be az RTL Híradó. A hívek arra hivatkoznak, hogy a püspök több ponton is megsértette az egyházi törvényt, magatartása ugyanis szerintük alkalmas az egyház hitéletének rombolására, és az egyház, valamint a társadalom megbotránkoztatására.

Egyszer csak elkergetik végre – Az egyházi bíróságon is támadják a reformátusok Balog Zoltán pozícióját

A reformátusok egy része per segítségével szabadulna már Balog Zoltántól    Fotó: MTI

“Az is lehet, hogy egyszerűen szőnyeg alá söprik a dolgot, lehet arról szó, hogy elhúzzák két évig, amíg lejár Balog Zoltán megbízatása” – nyilatkozta Kónya Levente presbiter, az egyik aláíró. Ő azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a keresetet formai okok alapján visszadobják, és jogi huzavona kezdődik majd.

A zsinati bíróság a reformátusok legfelsőbb bíráskodó tanácsa, tíz egyházi és tíz világi bíróból áll, elnöke pedig a zsinati lelkészi és a presbiteri elnöke. Előbbi lemondásáig Balog Zoltán volt, jelenleg ideiglenesen az alelnök tölti be ezt a pozíciót. Az eljárás első körében az elnökök nyolc nap alatt bírálják el a keresetet, majd 60 napja van egy jogtanácsosnak, hogy kivizsgálja azt, ezután tűzhetik ki a tárgyalást, erre azonban már nincs megszabott határidő.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@Philip Marlowe: Ezt magadtól találtad ki, vagy súgtak. Idióta.:DDDDDDD
nemkati
Nem értem, egyesek miért gondolják, hogy a baloldaliak mind egyházellenesek? Nagyon sok hívő van köztük, akiket felháborít, hogyha a vallási vezetőik között oda nem való, kártékony emberek vannak, és joggal tiltakoznak ellenük.

Mondom ezt én, aki nem vagyok vallásos, bár megkereszteltek katolikusnak, és pont a katolikus vallás az, amit a leginkább elutasítok. Pontosabban a vallási vezetőket. De ha református lennék, és hívő, akkor én is igy tiltakoznék Balog ellen.
Sakk Matt
@Őrnagy: Az első kategória szimpatikus, magam is hasonlóan gondolkodom. Persze csak addig tartom tiszteletben a vallási csoport belügyeit, amíg ők sem pofáznak bele a világi dolgokba!

Bálog felrúgta ezt a hallgatólagos egyezséget, viselje az ateisták és egyéb kívülállók támadását is!
Sakk Matt
@Őrnagy: Jaa..és a cikk pont arról szól, hogy Bálogot egyházán belül kritizálják, támadják! Szó sincsen libkányokról.
Havanagi
Fog még Balog énekelni.Nem áldozza be magát ,,ki fogja mondani a nevet,amit mindenki sejt.
Béla333
Ne kergessék el a püspököt, ameddig látják az emberek, addig mindig eszükbe jut a pedofilsimogató, aljas, hazug maffia és addig folyamatosan szégyenkeznek a miatt, hogy az egyháznak ilyen vezetője van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.