Az államfő szerint újra egymáshoz kell épülnünk, minden akadályt, félelmet, bizonytalanságot, bizalmatlanságot félretéve, habár ez nem könnyű a hűtlenség korszakában.

Régen lehetett Isten házában Sulyok Tamás, mert a jelenlegi Magyarországot Európa felújított templomának tartja

A köztársasági elnök szerint meg kellene újítani a közösségeinket    Fotó: MTI/Sándor Palota

Sulyok Tamás részt vett a 2 milliárd forint kormányzati támogatásból felújított jáki Szent György-templom újraszentelésén. Az ünnepségen elmondta, Európa felújított templomává válhatunk, ahova erőt meríteni jönnek az emberek. Ám mindehhez a köztársasági elnök szerint a közösségeink megújítására van szükség.

„Újra egymáshoz kell épülnünk, minden akadályt, félelmet, bizonytalanságot, bizalmatlanságot félretéve, habár ez nem könnyű a hűtlenség korszakában, amelyben elveszítjük a kapcsolódás kegyelmi ajándékát” – fogalmazott az államfő.

Sulyok Tamás azt mondta, az atomizáció és a töredékesség világában, amelyben a család lebontásának, a közösségek erodálásának, a magány elhatalmasodásának, az erkölcsi értékek elhagyásának vagyunk tanúi, szomjazzuk a megtartó közösségeket. Az emberek ebben a "sivárságban vágynak a spirituális többletre, az Isten közelségére", mert a hitet és a szeretet is közösségben lehet megélni.

Kijelentette, büszkék lehetünk ara, hogy Magyarországon még van akarat, szándék és kellő forrás, hogy a templomok megújuljanak.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Mindig is utáltam az ilyen kenetteljes, pátoszos, ráadásul a valóságtól fényévekkel távol levő beszédet, ami csak jól hangzó de semmitmondó hatásvadász szöveg.
namihami
Méltó utódja és szellemi örököse úgy az eddigi fideszes közt(???) elnököknek és munkájuknak, mint a Fidesznek ehhez és ezekhez kapcsolódó hozzáállásának!
Ez is jó Fidesz gyöngykagyló lett---jó nagy hülyeségeket tud kiizzadni magából!
balos
@namihami: Hát esetében az izzadáshoz "hashajtás" kell kilószámra!Mindenesetre hozza a nemzethy elvárást!Nyilas család,akit üldöztek a szellemei!
Ftomi
A "felújított templomban" sajnos szarul él a NÉP!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.