Dobrev Klára nem felejtette el azt sem, hogy Karácsony Gergely a 2021-es előválasztáson Márki-Zay Péterrel szövetkezett ellene, de emellett természetesen szóba került Magyar Péter is.

Dobrev a beszélgetés során hangsúlyozta, hogy a DK az ellenzék legerősebb szövetségese, és hogy ez az összefogás nem véletlenül jött létre. Szerinte a DK-MSZP-P szövetség nem arról szól, hogy a DK megpróbálja kizárni a maradék baloldali ellenzéket, ellenkezőleg: a szociáldemokraták és a zöldek szerte Európában szövetségesei egymásnak, és Dobrev szerint Magyarországon sincs ez másképp.

Ez aztán a beismerés – Dobrev Klára szerint férje neve már nem cseng olyan jól

Fotó: Dobrev Klára / Internet

Véleménye szerint minden a mögé szorul, hogy leváltsák az Orbán-rendszert, és ehhez mindenki közreműködésére szükség van, ideértve Karácsony Gergelyt is. A főpolgármester a 2021-es előválasztás során két forduló között visszalépett a versenytől Márki-Zay Péter javára, ezzel hozzájárulva ő győzelméhez. Dobrev elmondta, hogy bár voltak vitáik de „Karácsony Gergely jó főpolgármester, éppen ezért rá is szüksége van annak az európai Magyarországnak, amelyet közösen akarunk megvalósítani”.

Dobrev hangsúlyozta, hogy ha a Fidesz elveszíti a júniusi versenyt, folyamatosan előrehozott választásokat követelnek majd. Magyar Péter szerepére Dobrev annyit mondott, szerinte nem fenyegeti őket, mivel Magyarék jobboldali konzervatív erőnek tartják még saját magukat is, ő maga pedig őrültségnek gondolja azt, hogy a regnáló jobboldali hatalmat valaki jobbról próbálja leváltani.

Magyar Péter intenzív "Gyurcsányozására" is reagált:

Az elmúlt 14 év tapasztalatai azt mutatják, hogy a gyurcsányozásra építő pártok mind eljelentéktelenedtek vagy eltűntek. Legutóbb az ellenzékváltás politikája minden idők legnagyobb Fidesz-kétharmadát hozta a nyakunkra. Érdemes feltenni a kérdést, hogy mennyire ellenzéki, aki ezek után is ellenzéket akar váltani.

Magyar egyébként nem kereste meg őket. Sem a vitával kapcsolatban, sem mással. 

A XII. kerületi önkormányzati választások után, bár a Kutya Párt elnöke, Kovács Gergely nyert az előválasztáson, a DK jelöltjei is indulhatnak. A DK figyelmeztette a Kutya Pártot, hogy ne veszélyeztesse az ellenzéki jelöltek sikerét. Dobrev Klára is nyilatkozott az ügyben:

A DK semmilyen megállapodást nem szegett meg. Abban volt megállapodás, hogy a Kutya Párt nem indít jelöltet azokban a kerületekben, ahol az ellenzéki polgármesterek újraindulnak. Sajnos a kutyák ezt az ígéretüket nem tartották be (…) Ha a Kutya Párt nem vonja vissza a jelöltjeit, akkor ezeket az önkormányzatokat visszaveheti tőlünk a hatalom. Ilyen felelőtlen dolgot egy magát ellenzékinek valló párt nem tehet.

Forrás: https://24.hu/kozelet/2024/04/21/dobrev-klara-magyar-peter-gyurcsanyozas-ellenzek-hegyvidek/

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@Philip Marlowe: Mitől alkalmas orbán te kretén ???
Nézd meg hol tart az ország??
Te hülye barom ki sem látsz orbánod seggéből.
Béla333
@Horizont: 18.37
Na látod? Ennyi eszük van, akik hatalomban tartják a maffiát:
"utolértük japánt "
Csak azt nem írta oda, hogy miben értük utol Japánt? És ha jól megválasztják a célt, akár még igaz is lehet!
Pl.: az 1 milló főre eső nemváltoztató műtétet választó óvodások számában,
Lepényleső
...sőt mi több,talán oly annyira nem,hogy szinte az összes győzelemnek mondott eredményt a fydes neki köszönheti
inkább mint a pártvezérüknek? Az úgynevezett baloldalt ő verte szét és nem ezek,ráadásul mumusként ezeknek
még mindig ászként tetszeleg? Ergo; "a fydes - ért legtöbbet tevő" címet előle ember nem nyerheti meg?
KisTehen
@Béla333: te csak nyalogasd a ner pétered seggét ... megdönt érte téged :)
KisTehen
@Béla333: már, ha érted a szóviccet :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.