Az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola kis épületében takarítóhiány lépett fel, miután az egyik takarító munkaképtelenné vált. A szülői munkaközösség (SZMK) körlevelet írt, amiben aggodalmukat fejezték ki a higiénés állapotok romlása és a fertőzésveszély miatt. A levélben arra kérték a szülőket, hogy segítsenek megoldani a helyzetet.

Ha nincs takarító az iskolában, hát toldd meg néhány szülővel – A tankerület szerint nincs itt semmi látnivaló, sőt, fertőzésveszély sem

Fotó: 123rf.com

Az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola szülői munkaközösségének képviselői a szülők összefogását kérik, mivel nincs takarító az egyik épületben, és úgy vélik: a helyzet mostanra elfogadhatatlanná és fenntarthatatlanná vált – közölte az Index.

A segítséget kérő SZMK-s szülők szerint a kis épületben egyáltalán nincs takarító, várhatóan ez még öt-hat hétig így lesz, emiatt az alsós osztályok tanárai szünetekben vagy a napközis órák alatt végzik a termek takarítását, a nagyobb napközis gyerekek délután 4 óra után segítenek ebben.

Ezen felül a mosdókat és a WC-ket senki nem takarítja, napi, de még heti szinten sem, kivéve, amikor komoly problémát kell elhárítani, akkor a tanárok szállnak be.

A levélben leszögezték azt is: „A fenntartó (Klebelsberg Központ) nem segít, állítólag senki nem jelentkezik a takarítói állásra, a béren emelni nem tudnak. Az alapítvány jelen állás szerint szintén nem tud segíteni.”

A szülők átmeneti megoldásként saját pénzen bíznának meg a tanév végéig egy takarítót, és bár tudják, ez hosszú távon nem megoldás, „de most tenni kell valamit”.

Az Index levélben fordult az intézményt fenntartó Dél-budai Tankerületi Központhoz, hogy tájékoztatást kérjünk a kialakult helyzetről. Az alábbi választ kapták:

A fenntartásunkban lévő Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola egyik takarítója súlyosan megbetegedett, így várhatóan huzamosabb ideig munkaképtelen lesz. Pótlására álláshirdetést adtunk fel, melyre sikeresen találtunk jelentkezőt, aki a hónap végén áll majd munkába.

Válaszukban azt is kihangsúlyozták, a „gyerekeket nem fenyegeti fertőzésveszély. A közösségi tereket és a mosdókat folyamatosan takarítjuk, WC-papírt is biztosítottunk. Az szmk-t a tankerületi központ nem vonta be takarítási feladatokba”

Mindenesetre Újbuda önkormányzata legalább meghallotta a segélykiáltást, és úgy döntött, takarítót küld az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskolába – jelentette be László Imre, Újbuda DK-s polgármestere. 

Forrás: index.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
Vonuljanak ki a tankerületekből az a sok ingyenélő semmit sem dolgozó semmit sem érő és takarítsanak. Vízfej!!! Sok pénzért.
Csak rá kell nézni erre a Hajnal Gabriellára és az élettől is elmegy az ember kedve.
simmering73
@Maccska: Szerinted miért? Mert nincs takarító? Ne legyél már ennyire sötét.
szitafotó
Pintér Sanya hol van? Nem tud takarítót előteremteni a sok léhűtő irodistából?
izéke
dajcs tomi vállalja a porszívást :))))
Horizont
@Maccska: % (!!!) kommentet írtál a japánokról egymás alá.
Te vagy hibbant vagy esetleg tényleg fizetnek .
Horizont
@Maccska: 5 (!!!) kommentet írtál a japánokról. Szerencsétlen.
Amúgy amikor olyan élethelyzetbe kerültem takarítottam is pluszban a munkám mellett te barom.
És te???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.