Ha Sulyok Tamás megbukik, márpedig meg fog, ne tartsuk el élete végéig! Törvénymódosítást kezdeményeztem, hogy a magyaroknak soha többé ne kelljen bukott köztársasági elnököket eltartani fejenként évi több száz millió forintért – jelentette ki Dobev Klára.

Dobrev Klára: "soha többé ne kelljen bukott köztársasági elnököket eltartani"

Fotó: Facebook/dobrevklara

A Demokratikus Koalíció törvénymódosítást kezdeményez, amely kimondja, hogy annak a köztársasági elnöknek, aki idő előtt kényszerül távozni a Sándor-palotából, lemondás vagy megfosztás miatt, annak ne járjanak élete végéig juttatások

– közölte az ellenzéki párt szombaton.

A DK az MTI-hez eljuttatott közleményében idézte Dobrev Klárát, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetőjét, aki online sajtótájékoztatóján azzal indokolta az idő előtt távozni kényszerülő államfőket érintő kezdeményezésüket, hogy "ne legyen élethosszig tartó ötmilliós fizetés, szolgálati lakás, háromfős titkárság, ingyenes, kiemelt egészségügyi ellátás, autó, sofőrrel együtt, valamint évi több mint hetven millió forint, amit eljótékonykodhat".

Dobrev Klára jelezte: egyetlen kivétel az lenne, ha egy köztársasági elnök valóban súlyos egészségügyi okból mond le.

Éppen elég pénzébe kerülnek a magyar adófizetőknek azok a köztársasági elnökök, akik kitöltötték hivatali idejüket, nem szabad ezt megadni azoknak is, akik megbuktak; a Sándor-palota a legmagasabb közjogi méltóság munkahelye, nem pedig egy örök luxuséletbe vezető ugródeszka

– olvasható a közleményben.

A törvényjavaslatot a Demokratikus Koalíció frakciója fogja benyújtani, és "minden parlamenti képviselettel rendelkező demokratikus ellenzéki pártot" arra kérnek, hogy támogassák a kezdeményezést – közölte Dobrev Klára.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ezodabasz
@NKF: ma, 14:15 Nem tetszik valami? Akkor mit keresel itt??? Menj a pesti srácokhoz az talán jobbra forog te idióta! Se bal se jobboldal nem kell, nem érted? Egyetlen helyes és elfogadható irány a középút, ami nagyjából mindenkinek megfelel...Tolvaj kormánynak alárendelt köztársasági elnőkök és legfőbb ügyészek nem férnek bele egy normális élhető társadalomba!
Nyírfa
" a Sándor-palota a legmagasabb közjogi méltóság munkahelye, nem pedig egy örök luxuséletbe vezető ugródeszka. "

Egyértelmű.
csak úgy....
@Nyírfa: hmmm .. ,azért a brüsszeli fizu sem kaka! - különben klárából egy frankó nemzetes asszony lenne ,nem mint a bukott katyiból! végre a ferkó is megtalálná a helyét...,mögötte!
nemkati
@csak úgy...: Kitől van szó? Dobrev Klára férjéről? :)
Ezodabasz
@KisTehen: tegnap, 23:14 Valahogy, valamiért soha sem a kérdésre válaszolsz...hmmm érdekes, de nem meglepetés.
Terelés mellébeszélés ez a fideSS kommunikáció lényege! Ha nem tudsz értelmesen válaszolni, akkor inkább kussolj!
csak úgy....
@nemkati: ha azt is ferinek híjják akkor igen! - szerintem jól ellenne a sádor palota konyhájában míg a zasszony dolgozik! - ott max csak valamit odaégethet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.