Varga Mihály kiakadt azon, hogy a közös uniós határ védelmére az EU alig ad pénzt, ezért meghívta az Európai Bizottság biztosát. Johannes Hahn áll elébe és személyesen győződik meg a határvédelemről.

Varga Mihály meghívására az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosa Magyarországra utazik júniusban. A pénzügyminiszter szerint Johannes Hahn a saját szemével nézi majd meg a déli határkerítést.

Az EU-biztos személyesen akarja megnézni, hogy valóban jönnek-e a migránsok – Varga Mihály kiakadt

Varga Mihály kiakadt és meghívta az Európai Bizottság biztoság határellenőrzésre/Fotó: MTI/Vasvári Tamás

„Kezd kínos lenni Brüsszelben is, hogy Magyarország saját pénzből finanszírozza a közös uniós határ védelmét"

szögezte le az index.hu-nak Varga Mihály.

A pénzügyminiszter levelet írt Johannes Hahnnak, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosának. Ebben elsősorban azt írta: Magyarország 2015 óta nagyjából 1 millió illegális határátlépést hiúsított meg az ország déli, schengeni határszakaszán. A migrációs nyomás egyre jobban növekszik, csak az idei évben már 100 ezer illegális migránssal szemben intézkedtek a magyar határőrök.

Ez egyre nagyobb terhet ró a nemzeti költségvetésre is: tavaly decemberig több mint 1,6 milliárd eurót fordított hazánk határvédelemre, az uniós hozzájárulás mértéke e költségekhez alig haladja meg az egy százalékot. Az uniós költségvetési biztoshoz azzal a szándékkal fordult, hogy az Európai Unió nagyobb mértékben járuljon hozzá határvédelmi költségeihez. Az uniós biztos elfogadta a meghívást és Magyarországra látogat. A találkozóra június második felében kerülhet sor.

„A magyar álláspont világos: abszurd és képtelenség, hogy napi 6 millió forinttal büntessék hazánkat azért, mert védjük Európát, és nem fogadunk be migránsokat. Épp ellenkezőleg: büntetés helyett igazságos és arányos hozzájárulást várunk a határvédelmi költségekhez, a tárgyaláson is ezt fogom képviselni”

– nyilatkozta az Indexnek Varga Mihály pénzügyminiszter.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön leszögezte, hogy napi 6 millió forintra büntetné hazánkat az unió a jogi határzár miatt.

Forrás: index.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Honnan fognak addigra migriket toborozni?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
@Qqberci:Valószínű hogy nem hiszik el hogy a sok ezer Euróból megépített kerítés ellenére egy migráns sem marad itt valamiért mind nyugat Európában köt ki!
izéke
A szlovák választásokra is a semmiből tűntel fel migránsok a magyar szlovák határon, vajon hogyan kerültek oda? Aztán ahogy ficó hatalomra került,eltűntek mint a köd. orbán odabuszoztatta őket. Most se lesz másképp,csak most a szerbek teszik meg ugyanezt.
Nessy
Apróhirdetés! Migráns szerepre statisztákat keres a fidesz!
KisTehen
@Qqberci: elterjeszti szerbiában, hogy 1 napra megnyitjuk a déli határt
KisTehen
@Csizmás Kond: inkább libsi biztos
bence
Vargának üzenem , hogy ide azok a migránsok jönnek , akiket a kormány beenged !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.