Sokat látott hajósok egyértelműen kijelentettlk, hogy nincs más lehetőség, egyetlen személy hibázhatott.

Egyértelműsítették, hogy több ezer tonnás hajókkal szemben szinte lehetetlen elkerülni egy ilyen balesetet. Álláspontjuk szerint kizárólag a kisgéphajós hibázhatott, senki más.

Verőcei hajóbaleset: tapasztalt hajósok megnevezték, hogy ki a tragédia abszolút felelőse

Fotó: MTI/Lakatos Péter

Zeitler Álmos, aki egy tapasztalt hajós, s vízi polgárőrként is dolgozik, a Kisalföldnek nyilatkozva beszélt meglátásairól a verőcei tragikus kimenetelű, több halálos áldozatot követelő hajóbalesetről.

A hajós rámutatott:

Eleinte keveset lehetett tudni, viszont több ezer tonnás hajóval nehéz elkerülni egy ilyen balesetet. Hiába kezdi tekerni a kormányt a kapitány, csak percekkel később mozdul a hatalmas monstrum. Nem lehet vele gyorsan manőverezni, rosszabb esetben a hídnak is nekivezetheti, ami még nagyobb tragédiához vezethet. A későbbi hírekből egyértelművé vált, hogy senki más nem hibázhatott csak is a kisgéphajós.

A RedWater motorcsónak-kölcsönző és extrémvízisport-bázis tulajdonosa hangsúlyozta, a bérelhető hajón volt GPS nyomkövető, ennek segítségével pedig a rendőrség vissza tudta követni, hogy az ütközés előtt cikáztak a vízen a hajóval, pedig a hajózási szabályzatban le van írva, hogy 1000 méteres távolságban nem lehet keresztezni másik hajó útját – számol be a Kisalföld híre alapján a Liner.hu.

Forrás: Liner.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
-a kishajó a hibás, nincs itt látnivaló. Sajnáljuk az elhunytakat, már nem tudunk mit tenni...
-tessenek továbbhaladni...
Sakk Matt
A halál felmentést ad sok bűnre, mert ők az áldozatok. Ha ez a kisgéphajó egy kajakost ölt volna meg, ma nyolc részeg, belőtt baromról beszélnén(e)k a fórum(ok)on.
jesz
-a kishajó a hibás, nincs itt látnivaló. Sajnáljuk az elhunytakat, már nem tudunk mit tenni...
-tessenek továbbhaladni...
kereső
Megtalálták mindannyijójukat. Nyugodjanak békében, a családoknak részvétem, és találjanak megnyugvást. R.I.P.
szaboria1
Nagyon szomorú, hogy ez történt.
Peller Anikó
Az első perctől nem volt kétséges ki okozta a balesetet és a további hírcsepegés ezt teljes egészében alátámasztotta. Továbbra is hiányolom az olasz vallomását a miértről. Róla nagy a csend, vélhetően csak rontana a helyzeten. Nyugodjanak a kedélyek, is.
Peller Anikó
Megérkezett az olasz vallomása, a várakozásnak megfelel. Buliztak, élvezték, hogy nagysebességgel cikáznak a folyóvízen keresztben. Részegen. Hiába kérték, hogy lassítson.

www.msn.com/hu-hu/hirek/other/a-ver%C5%91cei-haj%C3%B3baleset-egyetlen-t%C3%BAl%C3%A9l%C5%91je-szerint-hi%C3%A1ba-k%C3%A9rt%C3%A9k-nem-lass%C3%ADtott-a-motorcs%C3%B3nak-vezet%C5%91je/ar-BB1nh4sF

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.