Meglepő dolgokat hoztak felszínre a Visegrádon évek óta tartó ásatások. Ilyen leletekre korábban még sosem volt példa Magyarországon.

Horror az ásatáson – Holttesteket találtak a visegrádi teniszpálya alatt

Fotó: Facebook/Visegrád Reneszánsza

Jelenleg is zajlik Visegrád történetének legnagyobb szabású régészeti feltárása. Idén egy teniszpálya alatt bukkantak rá egy ferences kolostor templomának romjaira, ahol szenzációnak számító leletet, az itáliai reneszánsz időszakából származó, faragott márványtöredékeket találtak – közölte az Index.

A 2021-ben indult ásatások során előkerült már egy 700 éves, aranyozott ruhakapocs pár amely minden bizonnyal I. Károly Róbert hitvesének, Piaszt Erzsébet királynénak a tulajdona lehetett. Most viszont a királyi palota szomszédságában fekvő teniszpálya alatt bukkantak egy Zsigmond király által alapított ferences kolostor templomának romjaira. A beomlott bordák alatt összetört sírkőlapokra, ablaktöredékekre, valamint

három meggyilkolt ember csontvázára bukkantak.

A maradványok nem az oda eltemetett szerzetesekéi voltak, hanem már a kolostor pusztulása során kerülhettek oda. Az antropológusok megállapították, hogy két férfiról és egy nőről van szó, akik 20-25 év körüliek voltak és erőszakos halált haltak – ismertette a lap.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Már akkoriban is kemények voltak az ellenfelek?
simmering73
Akkor nem az ásatáson volt a horror, hanem abban a korban amikor meggyilkolták az embereket. Idióta firkász.
jáger laszló
Micsoda felfedezés!!?
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.