Bár az időjárás itt-ott már kezd nyáriasra fordulni, hétfőn hevesebb zivatarokra lehet számítani. Felhőszakadásra az északnyugati vármegyékben élők biztosan készülhetnek.

Nem kímélnek minket a heves viharok: a déli országrészben hétfőn heves zivatarokra kell számítani. A HungaroMet Zrt. felhívja a figyelmet, hogy az északnyugati vármegyékben felhőszakadás tombolhat.

A veszélyjelzés alapján akik leginkább veszélyben lehetnek, azok a Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Tolna vármegyék területén élők – írta meg az MTI.

Amellett, hogy villámlani fog, készülni kell a zivatarokkal érkező szélre és akár jégesőre is.

Már dübörög felénk – Hamarosan újabb viharok tombolása kezdődik az országban

Hétfőn hevesebb zivatarokra lehet számítani – Fotó: pixabay

Narancs, azaz másodfokú figyelmeztetést adtak ki az ország öt vármegyéjére, hazánk többi részén elsőfokú a figyelmeztetés a zivatarok miatt – tudatta az MTI.

Felhőszakadás kockázata okán Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém vármegye területére adtak ki másodfokú figyelmeztetést hétfőre. Ezeken a részeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék is kialakulhat.

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Pest, Somogy, Tolna, Vas és Zala vármegye területén elsőfokú figyelmeztetést adott ki a HungaroMet Zrt. hétfőre.

Zápor és zivatar hétfőn, a késő délelőtti óráktól többfelé várható, melyeket többnyire ránkénti 60 kilométere sebességet meghaladó széllökés, apró szemű jég, valamint felhőszakadás kísérhet.

Főként a Dunántúl északi felén az egymást követő, illetve adott pont felett többször képződő zivatarok miatt fordulhat elő helyileg 50 millimétert meghaladó csapadékmennyiség.

Hétfőn későn délután és a kora esti órákban – leginkább délen és délkeleten – lehetnek heves zivatarok. Nem árt óvatosnak lenni a szélrohammal, amely az óránkénti 90 kilométeres sebességet is meghaladja, s jégeső és felhőszakadás is járhat vele – tudatta a HungaroMet Zrt. előrejelzése alapján az MTI.

Forrás: MTI, naphire.hu
Fotó: pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.