Egyes városokban már tudni lehet, hogy győzött a Fidesz, másutt azonban háttérbe került. Különösen Pest vármegyei településeken nem indul a kormánypárt polgármesteri posztért, vagy pedig nem ezen a néven.

Idén is vannak olyan, nagyobb lélekszámú városok, ahol még csak kihívóval sem rendelkezik a kormánypárti polgármester, vagy csuoán a szélsőjobboldal adódik másik lehetőségként. Különösen Pest vármegyében pedig több olyan település van, ahol a Fidesz nem – vagy nem ezen a néven – indul a polgármesteri pozícióért – tudatta a 24.hu.

Hasonló volt a helyzet 5 évvel ezelőtt is.

Egyes 10 ezer lakosnál többel rendelkező városokban már a választás reggelén tudni lehet, hogy a Fideszes polgármesterjelölt nyert, mivel kihivója se volt. Négy ilyen van – ezekben egyébként legalább tíz éve vezeti a várost a kormánypárti politikus –, Kiskőrös, Domonyi László Mihállyal az élen; Dabas, Kőszegi Zoltán polgármesterrel; Tiszafüred, Ujvári Imrével és Mezőkövesd, Fekete Zoltán vezetésével – írta a 24.hu.

Íme a városok, ahol már nem kérdés, hogy nyert a Fidesz

Vannak városok, ahol már nem kérdéses, ki a nyerő – Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kiskunhalason egyébként a fideszes Fülöp Róberttel csak a Mi Hazánk szállt versenybe egy új jelölttel, Bús Józseffel.

Mátészalkán a fideszes Hanusi Péter ugyancsak a Mi Hazánk jelöltjével, Szathmári Lajos Sándorral méri össze népszerűségét.

Egyes városokban pedig az ellenzék új erőre kapása tapasztalható.

Ilyen Balatonfüred, ahol hatodik ciklusára készülő fideszes Bóka Istvánnak most több kihívója is akadt, az MSZP–DK–Párbeszéd szövetség által támogatott Szalai Gábor, aki 2019-ben csak 58–42 arányban maradt alul egyéni választókerületében a kormánypárti jelölttel szemben – írta meg a 24.hu.

Monoron a fideszes Darázsi Kálmánnak ezúttal 4 kihívója lett: a DK-s Magdics Mónika, Lendvay Endre a Mi Hazánk részéről, emellett egy lokálpatrióta és egy független induló.

Hajdúnánáson a fideszes Szólláth Tibor 5 éve kihívó nélkül maradt. Idén az Összefogás Hajdúnánásért ernyőszervezet színeiben küzd a polgármesteri posztért az MSZP-s Bódi Judit, de nem Szólláth Tiborral, hanem Nagyné Legény Ildikóval, mert idén őt indítja a Fidesz. Az eddigi polgármester a pártja kompenzációs listáját vezeti – tudatta a 24.hu.

Akadnak olyan, 10 ezer főnél népesebb városok is, ahol nem is indít polgármester-jelöltet a Fidesz.

Jellemzően olyan településeken, ahol 5 éve igen fájó volt a vereségük.

Ilyen Siófok, Sajószentpéter, Hatvan, Tiszaföldvár, Veresegyház, Gödöllő, Abony, Százhalombatta, Cegléd, Gyömrő, Göd vagy éppen Dorog – írta meg részletesen a 24.hu.

Forrás: 24.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@KisTehen: mit röhögsz kérődző..?...vidéken nem is indult a tisza...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@Őrnagy: nem a tisza, hanem a duma árad
Pálinkás Pál
@KisTehen: hol...?...linkeld, hol állította hogy harcba száll a polgármesteri harcban..? mondjuk legeléshez nem kell ész,riska...
KisTehen
@Pálinkás Pál: azt hazudta, hogy vezetnek és elzavarják orbánt
simmering73
@KisTehen: Rajtad kívül senki sem örjöng Magyarért. Szerelmes vagy belé, köcsögduda?
Havanagi
@KisTehen: szintiszta zombi vagy...Margit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.