A magyar kormány folyamatosan megvétózta a NATO Ukrajnával kapcsolatos támogatását. Emiatt kitehetnek minket a kelet-európai tagállamait összefogó B9-ek csoportjából. Orbán Viktor miniszterelnök elárulta, hogy emiatt már úton van hozzánk a NATO-főtitkár.

Kizárhatják a NATO Bukaresti Kilencek munkacsoportjából Magyarországot azért, mert a magyar kormány megvétózta a szervezet Ukrajnával kapcsolatos támogatását – írja az Index.hu. A kelet-európai NATO- és EU-szövetségesek diplomatái kedden vitatják meg Magyarország kizárásának lehetőségét. A B9-ek csoport még 2015-ben jött létre, és a NATO kelet-európai tagállamait fogja össze, olyan országokat, amelyek régebben a Varsói Szerződés tagjai voltak. A munkacsoport szinte minden Ukrajnával kapcsolatos állásfoglalását megvétózta Magyarország az elmúlt hónapokban, az orosz támadás alatt álló ország anyagi támogatásától az Ukrajna NATO-csatlakozásának elősegítéséig.

Jön a büntetés az ukrajnai politikánkért: kirakhatják hazánkat a NATO kelet-európai csoportjából, küszöbön a balhé – Úton a NATO-főtitkár

Az ukrajnai politikánkért Magyarországot kirakhatják a NATO kelet-európai csoportjából/Fotó: 123rf.com

A Financial Timesnak egy névtelenül nyilatkozó tisztviselő úgy nyilatkozott: „nagyon komoly” tárgyalás várható. Elképzelhető, hogy a szervezet most utoljára ül össze eredeti formájában. Egy másik pedig arról beszélt, hogy a közelmúltban „kemény” tárgyalások zajlottak az üléseken, Magyarországnak feltétlenül „együttműködőbbnek” kell lennie, különben a jövőben nem lesz működőképes a B9.

A Reuters hírügynökség eközben azt írta, hogy:

„A keddi, elnöki szintű találkozón Sulyok Tamás köztársasági elnök nem vett részt.”

Helyette az ország képviseletét Magyarország litvániai nagykövete veheti át, ezért nem várható a találkozó végén közös nyilatkozattétel. A B9 éves csúcstalálkozóin Bulgária, Csehország, Észtország, Magyarország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia és Szlovákia elnökei képviseltetik magukat.

A rigai találkozón részt vevő Jens Stoltenberg NATO-főtitkár nemsokára Budapestre látogat, hogy megvitassák:

„Magyarország kimaradását a NATO ukrajnai missziójából”

– mondta el Orbán Viktor hétfőn az állami televíziónak.

Forrás: index.hu, ft.com

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ilyenkor szokott a kis köpcös megelőző csapást mérni: mi lépünk ki, mert úgy akarjuk...
Bebebebeeeeeeeeeeeeeeee!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Pusztai: tegnap, 07.12

És mit szólnak ehhez az érintett afrikai országok vezetői? Még több diákot küldenek?
balos
@Nyírfa: Mert az ember egy kétlábon járó csőd tömeg!Aki meg nem az olyan is,a többiek szemében!Lásd az itthoni példát!
Nyírfa
@balos: 09.04

Kedvenc példám az utóbbi hetekben a 12 dühös ember. Szerencsére mindig van egy a 12-ből, aki megmenti a világot. :)
Szeretem azt a mondást, illetve a mondás igazságát, hogy ments meg egy embert, és megmented a világot. Mert abban az egyben ott van az egész világmindenség.:)
balos
@Nyírfa: A zsidóknál ehhez 36 igaz embernek kell mindig lenni,hogy fennmaradjon az "öldöklő" emberiség!
Nyírfa
@balos: Csak felületesek az ismereteim, de utána olvasok. Azt tudom, hogy létezik az egész világot átfogó elismerésük, ami hatalmas kitüntetés.
balos
@ Nyírfa:A faji megkülönböztetés egyidős az emberiség kialakulásával!Lásd még a fajon belül is aki valamiért kilóg a "sorból" azt is képesek "megkövezni"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.