Orbán Viktor szerint ők is hibáztak a főpolgármester-jelölttel kapcsolatban. A miniszterelnök úgy véli, a Fidesz Budapesten a közösségépítési munkáját nem a kellő színvonalon végezték.

Orbán Viktor örül az EP-választáson elért majdnem 44,79 százaléknak – derül ki az index.hu-nak adott interjúból.

Orbán Viktor mélyen magába nézett, bevallotta, hogy hibáztak – "Ha valakit, hát magamat kell emiatt kritizálnom"

Orbán Viktor szerint ők is hibáztak/Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Több, mint kétmillióan szavaztak ránk. 2019-ben, amikor 50 százalék felett nyertünk, akkor 1,8 millió voksot szereztünk. Én egy dolgot tudok, hogy most is és korábban is mindig azért nyertünk, mert sokat dolgoztunk érte.”

jelentette ki a miniszterelnök. A huszonegy EP-mandátumból tizenegyet szereztek meg.

„Mindig, minden versenyen nem lehet világcsúcsot úszni, néha be kell érni az Európa-rekorddal is. Ezen a versenyen mi azt állítottunk fel, mert Európában senki”

- szögezte le a kormányfő. Orbán Viktornak azért van, ami fáj a vasárnapi választással kapcsolatban.

„Vidéken vannak fájdalmas veszteségeink és fantasztikus győzelmeink is. Fáj Szolnok és Győr elvesztése is, bár utóbbiban csak a polgármesteri széket nem sikerült megszereznünk, 15 választókörzetből 14-ben ugyanis győztünk.”

A főpolgármester-választással kapcsolatban pedig elég kritikus volt magával és a Fidesszel szemben. Szentkirályi Alexandrával kapcsolatban pedig úgy fogalmazott:

„Itt ő azért nem jutott ennél tovább, mert az elmúlt évek közösségépítési munkáját Budapesten nem a kellő színvonalon végeztük…. Ha valakit, hát magamat kell emiatt kritizálnom, mert én vagyok ennek a pártnak az elnöke. Nem voltunk könnyű helyzetben Budapesten, tekintettel arra, hogy Tarlós István úgy végezte a főpolgármesteri munkát korábban, hogy nem volt a Fidesz tagja, kívülről támogattuk őt. Tiszteljük a személyét és a munkásságát, de az ő főpolgármesteri időszaka nem hozta magával a Fidesz és a polgári nemzeti keresztény közösség felépítését és megerősítését a fővárosban, így Szentkirályi Alexandra körhátrányból indult. Én azok között voltam, akik hallgattak rá, amikor azt mondta, hogy változásra van szükség Budapesten, de ezt a változást ő most nem tudja elérni, ezért visszalép. Végül a fővárosiak többsége nem így gondolta.”

Arra a kérdésre, hogy miért nem egyből Vitézy Dávidra esett a főpolgármester-jelöltsége a Fidesznek, a kormányfő azt mondta, hogy ez fel sem merült.

„Vitézy Dávid és a kormányzat között olyan konfliktusok voltak az elmúlt években, hogy nem tudtam volna vállalni, hogy ilyen megosztó jelölt induljon a mi színeinkben. Mögé a párt nem tudott volna teljes egészében felzárkózni…A kormány, különösen Lázár miniszter (Lázár János építési- és közlekedési miniszter – a szerk.) úr és Vitézy Dávid között odáig fajult, hogy nem lehetett a Fidesz jelöltje."

Forrás: index.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Valóban sokat dolgozta érte! Milliárdokba kerülő erőszakos, háborús fenyegetésre épülő kampány, többször módosított választási törvény. Bejelentett, nem ott élő szavazók. Et cetera!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
"...bár a magyar kormánypárt első helyen végzett, a szavazatok 43,8 százalékát szerezte meg, de “a magyar nacionalista vezető a vártnál is rosszabbul teljesített".
A Reuters hírügynökség idézi Magyar Pétert, aki a Fidesz Waterloojának, a vég kezdetének nevezte a választást, és emlékeztet, hogy az előzetes közvélemény-kutatások is még 50 százalék fölötti eredményt jósoltak a magyar kormánypártnak. A hírügynökség kiemelte,hogy ez volt a Fidesz utóbbi két évtizedben EP-választáson elért legrosszabb eredménye."
nepszava.hu/3238741_ep-valasztas-vilagsajto-orban-viktor-propaganda
nejlontacskó
" a Fidesz Budapesten a közösségépítési munkáját nem a kellő színvonalon végezték. "
Ne ostorozd magad kolostormalac, a munkát kiválóan, magas színvonalon végeztétek,amennyiben a sárdobálást, a hazug kampányt közösségépítésnek nevezzük...
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Könyörgöm,egy szeppukut kövessen el ennyi hiba után
Peller Anikó
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Be kell érnünk néhány sorozat széppukival.
telegdilaci
@Nessy:A háborúval való riogatás félelemben tartás riogatás,manipuláció nem munka egy ócska gyalázatos hazugság a hatalom megtartása érdekében,mivel semilyen más valódi programjuk nincs amt az Ország érdekében tesznek!
Nessy
@telegdilaci: Sajnos van nem kevés "programjuk", amit törvénybe iktatva többet ártanak, mint a tatárjárás, és a 150 éves török uralom együtt véve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.