Letartóztattak öt férfit nagy értékű betöréses lopások miatt, a bűnbanda mintegy 40 millió forintos kárt okozott – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n pénteken.

80 rendőr csapott le egy bűnbandára Pest megyében – videó

Azt írták, hogy a több megyén átívelő, vagyon elleni bűncselekmények elkövetésére "szakosodott", különböző módszereket használó bűnözői csoport tagjait június 20-án fogták el. Az összehangolt műveletben a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság mellett a Bács-Kiskun, a Nógrád, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége vett részt.

A rajtaütésen mintegy 80 rendőr működött közre öt helyszínen: Tóalmáson, Mendén (két helyen), Jászfelsőszentgyörgyön és Tápiószecsőn.

A tájékoztatás szerint a bűnbanda tavaly óta több betöréses lopást követett el, főként üzletek, telephelyek voltak a célpontjaik.

A videó a rendőrség Youtube-csatornáján tekinthető meg.

A gyanúsítottak ingatlanjaiban végzett kutatás során mobiltelefonok, adathordozók, elemlámpák, adóvevők, az elkövetésnél használt cipők, szerszámok, és gépkocsi is a bűnjelek közé kerültek, a vagyonvisszaszerzés érdekében három nagy értékű autót is elszállíttattak a nyomozók.

Az eljárásban eddig hét bűncselekménnyel gyanúsították meg az elfogott férfiakat. Közülük négyet jelentős értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopással és más bűncselekményekkel, míg társukat pénzmosással gyanúsították meg. Az öt férfi mindegyike őrizetbe került, majd a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
A legjobban a lefoglalt elemlámpa tetszik...nagyobb volt a nyomozási, és elfogási kőccség, mint a lenyúlt apróságok értéke.
mackoka46
Örvendetes, hogy dogoznak rendőreink. Hihetetlen sok a bűnöző.
jáger laszló
Zsebkendőt, ceruzát,tollat,öngyújtót nem foglaltak le!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.