Munkaszüneti nap lesz az egészségügyi dolgozóknak a hétfői Semmelweis-nap – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK).

Július elseje egyben a magyar egészségügy napja, ekkor zárva lesznek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók, a gyógyszertárak, valamint szünetel az NNGYK-ban az Anonim AIDS-szűrés Tanácsadás is. Az egészségügyi szolgáltatók a folyamatos egészségügyi ellátást július elsején az ügyeleti rend szerint biztosítják, amely vonatkozik a háziorvosi és a fekvőbeteg ellátásra is.

Hétfőn egyetlen orvost sem találunk – Minden egészségügyi intézmény zárva lesz, kivéve az ügyeletesek

Illusztráció: 123rf.com

Július elsején a gyógyszerellátást a legtöbb településen kizárólag a nonstop nyitvatartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és/vagy készenlétet tartó gyógyszertárak biztosítják.

A nyitva tartó, az ügyeletes és készenlétet tartó patikák címe, telefonszáma településre vagy akár megyére keresve az NNGYK honlapján található gyógyszertár-adatbázisban, a https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso linken érhető el. Ezenkívül az Egészségablak applikációban is megtalálható az ezen a napon is elérhető gyógyszertárak listája

– írta az NNGYK.

Mind a háziorvosi rendelők, mind a gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a szolgálati rendet, elérhetőséget.

Kitértek arra, hogy az év minden napján, így ezen a munkaszüneti napon is hívható az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat abban az esetben, ha mérgezés gyanúja merül fel. A toxikológiai tájékoztató szolgálat a 06-80-20-11-99-es, ingyenes, zöldszámon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

Ezen kívül a nap 24 órájában hívható az Egészségvonal, a contact center munkatársai július elsején is fogadják a 1812-es zöldszámra érkező hívásokat.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@leszholnapis: A Semmelweis nap régóta az egészségügy ünnepe. Most plusz ajándék, hogy hétfőre esik. Valamikor, hajdanán jutalmat is kaptunk. Az volt régen! Ügyelet van. A kórházakat nem igazán érinti. Különösen a mai és holnapo hőhullám miatt!
nejlontacskó
@Nessy: érthető, de ezen a magyar egésszségügyön, nem sok ünnepelivaló van...
Sajnos...
Nessy
@nejlontacskó: Ennél sokkal nagyobb a baj! Pont a kormány teszi tönkre az orvos, szakdolgozo és a beteg közti kapcsolatot, a bizalmat. Pedig, ha a beteg bízik orvosában, az őt ellátóban, fél gyógyulás! Viszont a dilettáns rendeletek miatti káoszt sokan úgy gondolják, hogy az orvosok, egészségügyi dolgozók okozzák.
nejlontacskó
@Nessy: lehet, hogy félreérthető voltam...
Elnézést, ha igen.
Nem az egészségügyi dolgozók hibájának tartom én sem azt, hogy itt tart az orvoslás Magyarországon.
Nanya
Az egészségügyet lenullázó keresztapa,a sanya nem lesz bezárva?
Nessy
@nejlontacskó: Nem értettelek félre! :-)) Talán én nem tudtam röviden leírni , ami mint volt egészségügyit, irritál, és ami évtizedekre teszi tönkre a gyógyítást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.