Ha a kérését ki akarják játszani a benzinkutak üzemeltetői, akkor komoly kotmányzati szabályozó lepéseket tesz Nagy Márton, hogy ezt megakadályozza.

Még mindig érvényben van az elvárás, hogy a kutak üzemanyagárait a régiós átlag szintjén kell tartani – ezt mondta az ATV Híradónak Nagy Márton. A miniszter úgy fogalmazott, ha ezt a kérést ki akarják játszani a kiskereskedők, akkor a kormány komoly szabályozói lepésekkel fog beavatkozni, hogy ezt megakadályozza. Szakértők ezzel szemben azt mondják: az üzemanyagárak nem azért emelkednek, mert a kutak emelnek az árrésükön, hanem mert magas az olaj ára és gyenge a forint.

Totális a káosz az üzemanyagárak miatt – Nagy Márton lecsap, ha a benzinkutasok nem úgy táncolnak, ahogy ő fütyül

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az üzemanyagok nagykereskedelmi ára hétfőről keddre tovább emelkedett: a benzin átlagosan 615 forintba, a gázolaj 628 forintba kerül. Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője azt mondta az üzemanyagárak nem azért emelkednek, mert a kutak emelnek az árrésükön, hanem mert magas az olaj ára és gyenge a forint. Bujdos Eszter szerint az üzemanyagárak nem csúsztak el jelentősen a régió átlagától – számol be az ATV.hu.

Gázolajban csúsztunk el egy nagyon picit, a benzin az mondhatni a középmezőnyt jelenti a mostani átlagárakat tekintve. Gázolaj esetében az osztrák áltagárak vannak egy szinten a mi árainkkal, illetve Szerbiában lehet drágábban tankolni jelenleg gázolajat

- fogalmazott a szakértő.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az ATV Híradón stábjának viszont azt mondta: az üzemanyagárak ismét a szomszédos országok átlagára felett vannak, ezért szerdán a kormány napirendre tűzi az üzemanyagár kérdését. A miniszter emlékeztetett: még mindig érvényben van a korábbi elvárás, miszerint a kutaknak, áraikat a szomszédos országok átlagának szintjén kell tartani.

Ennek érvényt fogunk szerezni, vagy úgy, hogy a kiskereskedők megértik és nem játsszák ki ezt az elvárást, vagy úgy, hogy komoly szabályozói lépésekkel be fogunk avatkozni. Nem értjük ezeket az ármozgásokat, hiszen az elvárások, amik az elmúlt hónapban megszülettek, továbbra is fennállnak

– hangsúlyozta az ATV Híradónak a nemzetgazdasági miniszter.

Forrás: Atv.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Ki tudja ki harácsol a legtöbbet az üzemanyagokon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.