Orbán Viktor miniszterelnök nem kapott felhatalmazást az Európai Unió Tanácsától arra, hogy Moszkvába látogasson, a magyar miniszterelnök semmilyen formában sem képviseli az EU-t – jelentette ki az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője pénteken.

Leszidták Orbánt Brüsszelből a moszkvai útja miatt: "Nem kapott rá felhatalmazást"Orbán Viktor miniszterelnök (k) békemissziója keretében Moszkvába érkezik 2024. július 5-én. A kormányfő Vlagyimir Putyinnal, Oroszország elnökével találkozik. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Josep Borrell brüsszeli közleményében arra reagált, hogy július másodikai kijevi látogatását követően Orbán Viktor információk szerint pénteken Moszkvába látogat.

Az uniós főképviselő hangsúlyozta: Magyarország jelenleg uniós tagállamként december 31-ig tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Ez nem vonja maga után az unió külső képviseletét, amely állam-, illetve kormányfői szinten az Európai Tanács elnökének, miniszteri szinten pedig az unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének felelőssége.

Orbán Viktor nem kapott felhatalmazást az Európai Unió Tanácsától arra, hogy Moszkvába látogasson

– húzta alá.

Emlékeztetett: az Oroszország Ukrajna elleni háborújával kapcsolatos uniós álláspontot a tagállami vezetőkből álló Európai Tanács számos következtetése tükrözi. Ez az álláspont – mint írta – kizárja az EU és Vlagyimir Putyin orosz elnök közötti hivatalos kapcsolatfelvételt. A magyar miniszterelnök tehát semmilyen formában nem képviseli az EU-t. A magyar kormányfő moszkvai látogatására kizárólag a magyar-orosz kétoldalú kapcsolatok keretében kerül sor – emelte ki.

Érdemes emlékeztetni arra is, hogy Putyin elnök ellen elfogatóparancsot adott ki a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) gyermekek Ukrajnából Oroszországba történő erőszakos deportálásában játszott szerepe és háborús bűnök elkövetésének gyanúja miatt – tette hozzá az uniós diplomácia vezetője.

Forrás: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bence
Ezen a szavak nem fognak ! Nem véletlenül kapta az apjától azt a nevelési módszert amit kapott !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szegény Dzsoni és Árnika
Orbán haza- és Európa ÁRULÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ !!!

Állítsátok meg Orbánt !!!

Bertolt Brecht: Állítsátok meg Arturo Uit!

"Az 1920-as évekbeli amerikai stílusban játszódó gengszterdráma fokozatosan egy új diktátor születését bemutató példázattá alakul át. A chicagói kereskedelem irányítását átvevő gengszter, Arturo nemcsak vagyonra és hatalomra tesz szert – lelkeket pusztít, vásárol, korrumpál. Míg a kormánytisztviselők korruptak, a kereskedők kapzsik, a közemberek pedig tehetetlenek.

!!! Hazájában, Németországban a nácizmus akkor már terjedőben volt, de senki nem sejtette, milyen tragikus következményekhez vezet." !!!
Pálinkás Pál
remélem megfosztják az elnökségtől..és mivel egy háborús bűnok miatt, elfogatóparanccsal körözött bűnözővel tárgyalt, az ország dzavazati jogát felfüggeszteni..
Béla333
A büdös bunkó nem ért ám semmit a szóból, csak az erőből...!
vacsi
Nem kapott rá felhatalmazást?! Nem is a nevükben tárgyalt!
KisTehen
@vacsi: mi hatalmaztuk fel erre az EP választáson ... erre szavaztunk ... az európai békére

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.