Adnék nekik, egy füzetlapot, áh még a buszjegy is nagy volna ahhoz, hogy teleírják, mit tettek a cigányságért az elmúlt húsz évben - mondta Fodor Zoltán az Avas egyik önkormányzati képviselője, mikor szóba jöttek a cigány kisebbségi képviselők. Eltelt húsz év, ami finoman szólva nem segítette elő a roma integrációt, sőt visszavette őket bőven az időben.

Forrás: mikom.hu
Feltöltő: jandera9
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyirtass
Egy rendkívül korrekt cikknek tartom és messzemenően egyetértek vele.
Az állam horibiris összegeket különített el a cigányság felzárkóztatására amiből az érintettek nem láttak semilyen hasznot. Az analfabétizmus széles rétegeket érint valamilyen szinten, munkát nem kapnak, mostmár nem csak ők de még a magyar sem, az unatkozás, semmit tevés pedig nem hat rájuk /másokra sem/ építő jelleggel.
Tényleg kéne nekik olyan munkát adni amelyet el tudnak végezni, ami által megtanulnak a társadalomba beilleszkedni, és méltán érezhetnék magukat a társadalom hasznos tagjainak. Az, hogy jelenleg sem ők, sem a társadalom nem így érez, ez tényleg nem csak az ő hibájuk.
jandera9
köszi.
Miskolcon elég sok olyn város rész van, ahol nagy számban élnek romák. A többségi társadalomnak kezd tele lenni a hócipője a bűnöző, szemetelő, kötekedő egyénekkel. Viszont nem minden cigány ilyen. Több intelligens barátom van köztük és, amikor voltam néhány vidéki fórumon, ahol ckö-sök voltak, azt hittem lehídalok. Némelyik képviselő még beszélni sem tud. Nem értem, miért nincs tisztességes képviseletük. Talán kényelmes a hatalomnak, ha a zsebében vannak..
tmartyn75
éppen azért nincs előrelépés, mert így kényelmes: az állam megsarcolja a dolgozókat és abból támogatja a szegény romákat, akik nem a nyomorból való meneküléshez, hanem a mindennapi megélhetéshez használják fel. mentalitástól és iskolázottságtól függően napi megélhetésre, tartozásra, játékgépre, vagy néhány napi dorbézolásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.