A romák foglakoztatási szintjének növelését, valamint az iskolai szegregáció és a roma telepek felszámolását célzó program kidolgozását javasolja a kormányfőnek írt levelében az SZDSZ elnöke.

Forrás: boon.hu
Feltöltő: zizi444
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tangobarne
Mivel a cigányság egész európának gondot okoz, a következő a javaslatom. Az Európai Unió hozza létre Cigányiát ( Gipsiland ) egy adott területen, amit el lehet csatolni - mondjuk - három ország közös találkozásánál. Az elcsatolt területért természetesen az Únió fizet. Szóval egy önálló - mondjuk - 100 km²-es területen létrejönne az önálló cigány állam, ahol a cigányok létrehozhatják önálló kormányukat, ahol saját szokásaiknak és törvényeiknek megfelelően élhetnek. Már a lakóövezet létrehozásától kezdve ők dolgozhatnának, aztán persze meg kell termelniük a saját élelmiszereiket, létre kell hozniuk a saját gazdaságukat. Ez nyílván nem okozna gondot, hiszen ők csak azért nem dolgoznak, mert mi nem hagyjuk. Nem lennének szociálisan elnyomottak, senki nem nézné le őket többet. Az Európai Unió országai 10 évig nyújtana támogatást az új állam beindulásához, ami nem jelente igazán plusz költséget, mivel eddig is elvitték a pénz.
Nos az új állam létrejöttével, minden ország a munkanélküli cigánycsaládokat odatelepítené. Ezt követően az új állammal szemben az Únió vízumkötelezettséget vezet be. Véleményem szerint ez rendkívül humánus megoldás, egy részt nem támadja a beilleszkedett nemzetiségieket, másrészt lehetőséget ad a cigánytársadalomnak, hogy megmutassa, hogy a mi előítéleteinkkel szemben, ők nagyon is civilizált, dolgos, termelékeny nép.
Már látom, mikor beindul a turizmus Cigányiába, ahol a cigány piacon cigány termékeket vásárolhatnánk, a Roma csárdában a cigány pecsenyét majszolva cigány zenét hallgatnánk és persze a helyi pénzzel fizetnénk a lóvéval.
xu
Én mikor zárkózhatok fel arra szintre?
nemzetnapszámos
@zsbela: Akkor bizony a két legfiatalabb gyerkőc okán még lesz is lehetőséged további tapasztalatok gyűjtésére......sajnos nagy az esély, hogy negatív tapasztalatok is bekerüljenek a listádra!! Addig, amíg ők befejezik a tanulmányaikat, néhányszor még biztos szemben találjuk magunkat néhány nagyon "titi" változtatással!!
nemzetnapszámos
@reallatas: Köszönöm, meg fogom nézni!! A pedagógus pályával kapcsolatban annyit, hogy egyáltalán nem csodálkozom, hogy napról napra nő a pályaelhagyók száma, a most végzettek jókora hányadának meg eleve eszébe sem jut, hogy tanárként helyezkedjen el!! Azért ennek lenne üzenete, ha az illetékesek elgondolkodnának rajta egy kicsit......

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.