A romák foglakoztatási szintjének növelését, valamint az iskolai szegregáció és a roma telepek felszámolását célzó program kidolgozását javasolja a kormányfőnek írt levelében az SZDSZ elnöke.

Forrás: boon.hu
Feltöltő: zizi444
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sara
"A liberális politikus hozzátette: nem lehet sikeres egy olyan ország Európában, amiben több százezernyi embert hátrányosan megkülönböztetnek "

Nem több milliót akart mondani, hiszem hátrányosan megkülönböztetnek minden NEM romát ebben az országban.
Ronda, rasszista társaság a szadesz
reallatas
Ugye nem tetszenek komolyan gondolni, hogy mindenben a többségi társadalom kutya kötelessége, mintegy feltétlen kiszolgáland a felzárkóztatás. Azt az alapvető igazán nem nagy kérést, kellene végre foganatosítani, hogy ha mással nem is, de legalább, az intelligencia szó alapértelmezett formájában, úgymint alkalmazkodó készség, járuljanak végre hozzá ők is. Kérném az SZDSZ ominózus vezetését, hogy ezt próbálja velük elsősorban foganatosítani, s nyilván erre tettlegesen is predesztinálni. Pl.-ul gyermek társadalmuk teljesen kezelhetetlen. Önök mindig a máséval verik a csalánt!
atia
Miért kell ennyire erőltetni? Mióta is próbáljuk felzárkóztatni őket? Minden lehetőségük megvan, ami a magyaroknak is. A gyerekek ugyanúgy járhatnak óvodába, iskolába mint a többi. Sok helyen nincs iskolai szegregáció sem, bármelyik általános iskolába mehetnek, nálunk legalábbis így van. Megyeszékhelyen lakom, több mint 10 általános iskolánk van. Minden iskolába felveszik a körzetben lakó gyereket, akár roma akár nem. Így aztán nincsenek is elkülönítve, csak ahol a lakókörzetben több a roma család, ott természetesen az iskolában is több a roma gyerek...Az iskolában már csak tanulni kellene, de a legtöbb szülő ezt nem várja el a gyerekétől, nem segíti benne.... Az otthonról hozott mentalitást pedig a pedagógusok nem tudják megváltoztatni amíg a gyerek szemében a szülő a mérvadó. És itt kezdődik a baj, mert otthon nem a legjobb példát látják. Aki fel akar zárkózni, az ne mástól várja, főleg ha ez annyit jelent csak, hogy kapjon meg mindent a származása miatt, amiért másnak teljesíteni is kell.
furfang
Hej de nagyon kell a cigányok szavazata! Fodor mit taníttatna népismeret és cigány kultúra tantárgyként úgy mégis? Ha cinikus akarnék lenni a sok száz éve tapasztaltak alapján inkább ezeket el kellene felejteni kivétel a muzsikálás, a kosárfonás, a bádogozás.
orogordog
:)Bárcsak olyan lenne a ......, mint a Jóisten:
Egy lenne belőle, az is láthatatlan!:):):):):)
orogordog
@cigó: És milyen iskolát végeztél el utána, mikor már nem voltál megkülönböztetve?
masterboy
Javaslom,hogy a felzarkoztatasra a kormany kulonitsen el,es vegyen fel hitelt kb 999,000.000.000.dollar ertekben.
Persze tudjuk,ez is keves lesz.

@cigó: hallottal mar arrol,hogy a gyerekkel foglalkozni kell?Mondokakat tanitani,beszelgetni stb,es mikor iskolaerett lesz,nem csak nez mint borju az uj kapura.Ha a gyerekedet fogyatekossa nyilvanitottak,annak biztos volt oka,de Te is inkabb arra fogod hogy mert ciganyok vagyunk.....remelem Ti is buszkek vagytok magatokra.Egyebkent magyarorszag valoban szep,de ahogy gyurcsany is mondta:el lehet menni,itt lehet minket hagyni keremszepen...
xu
@masterboy: Egy kis hitel nem ártana! Csak ne svájci sapkás frankban!
orogordog
@cigó: Dolgoznál havi 100000Ft-ért napi 10-12órát heti 4-5 nap?
Igen vagy nem?

Ne a segélyen gondolkozz mert az a magyarnak sajnos nem jár. Emelt családi pótlék sem. Akkor, hogy is van az egyenlőség, szerinted?
Ja és akik betudtak illeszkedni azokról miért nem beszélsz.
nemzetnapszámos
Bocs, de létezik a cigány népismeret tantárgy, vannak olyan iskolák, ahol már tanítják is pár éve. Elég sok mindent lehet ennek keretein belül oktatni...... még "kultúrát" is.!!!@furfang:
nemzetnapszámos
Az előbbi hozzászólásomat @furfang- nak szántam, csak valamit a küldésnél elbénáztam......
nemzetnapszámos
Léteznek sikeres felzárkóztató programok is!!! Pl. tavaly érettségizett 42 olyan roma fiatal, aki tisztességgel elvégezte a gimnáziumot, miközben a program keretében valamilyen oktatási intézményben roma koordinátorként dolgozott. Az érettségit követően OKJ-s pedagógiai asszisztensi, gyógypedagógiai asszisztensi vagy gyermekfelügyelői szakképzettséget szereztek. Azóta szakképzett asszisztensekként vagy gyerekfelügyelőként dolgoznak..... csak az ilyen történetekről nem beszél senki !!! Pedig ilyenek is vannak, és ők is cigányok!!!!!
Mindenkit a SAJÁT érdemei vagy bűnei alapján kell megítélni......
garamiz
itt is jön majd a pozitív diszkrimináció, mint az USA-ban vagy Dél-Afrikában
ugyeugye
@cigó: napról napra erősödik bennem - nem akarok itt élni.

remélem, ti majd jól érzitek magatokat olyan környezetben, amiket most is láthatunk körülöttetek. amúgy nagyon tetszik a hozzászólásod. erőből, ószintén. szép jövőt kívánok mindannyiótoknak! off
nanena
Ha egy politikus, egy párt nem ismeri fel az alapvető problémákat, akkor válaszai is csak rosszak lehetnek, és kárt okoznak az országnak, a társadalomnak.
furfang
@nemzetnapszámos: kösz a választ. És most mindent félre téve mit oktatnak ezen belül? Komolyan érdekel!
nemzetnapszámos
A kisebbségi oktatás keretén belül kerettanterv határozza meg évfolyamnként a tananyagot. Címszavakban: népköltészeti alkotások, népzene, néptánc jellemzői, a nép története, vándorlás, letelepedés, népi és családi szokások, hagyományok, ősi mesterségek, viselet, képzőművészeti alkotások, híres cigány emberek munkássága, művei, ..stb. egészen a napjainkra jellemző helyzetükig, érdekképviseleti és országos szervek működése..stb. A nagyokkal már viták, beszélgetések akár a napjainkban lévő eseményekről, lehetőségekről. ...és még sorolhatnám. Színes, érdekes.
A hibákat is fel lehet tárni életkortól függő mélységben. Van mit tenni, az kétségtelen, de a gyűlölködés nem visz előre éppúgy, mint az álságos "pozitív diszkrimináció". Röviden kb. ennyi, de még sok dolog beletartozik. Nem haszontalan egy roma többségű közösségben!! A nem romák éppúgy tanulják, sőt még szeretik is a cigány népismeretet.
nemzetnapszámos
..mindezek mellett "reallatas" és "atia" hozzászólásában is vannak olyan gondolatok, amelyeket megerősíthetnék....
igenis két oldalú történet ez! Hiába akarok én maximálisan megtenni mindent a gyerekek jobb jövője érdekében, ha a törekvéseimben nem akar partner lenni a gyerek, sőt a szülő sem fogja fel a lényeget....szinte már "mutatványosi" trükkökkel és módszerekkel próbál az ember motiválni és tanulásra ösztönözni, sokszor mindhiába. Belekeseredünk, aztán másnap kezdjük előlről.... ettől vagyunk pedagógusok.
kaszanovics
Minden szabaddemokrata politikusnak pár roma családot ajándékba , + a szavazóiknak is .
nanena
Tényleg színes, értékes, használható tananyag. Gondolom, ezektől az ismeretektől lesznek hasznos tagjai a társadalomnak. Minden erre fordított forrás jó befektetés, hiszen a mai kornak megfelelő ismeretanyagot ad át a tanulóknak. (hozzászólásom iróniája nem a véletlen műve).
nemzetnapszámos
....még akkor is, ha kegyetlen mókuskerék ez. Segítséget, netán elismerést meg nem igazán várhatunk semmilyen oldalról!! Ezért nem is akar már tanár lenni csak néhány "eszement" megszállott...mi, "régiek" meg lassan már kikopunk a katedrákról....
szöszmösz
Nem értem az egészet. A romákat kell felzárkóztatni a magyarokhoz, vagy a magyarokat a romákhoz?
Az első esetben az oktatásnak azt kellene céloznia, hogy kultúrájukból a valódi értékeiket megőrizve, jelen társadalom törvényeit betartó, hasznos és dolgozó emberekké váljanak.
A magyarok számára a roma müvészetek /zene, festészet stb./megismerése úgyan hasznos lehet de a konfliktus nem itt, hanem az életmód mentén húzódik.
Végül még egy kérdés. A magyar népzene, népmüvészet stb. hol szerepel a magyar oktatási rendszerben?
menasagh
Milyen volna ha nem etnikum szerint kezdenének hozzá a zárkóztatáshoz, hanem vagyoni alap szerint. Ki szegény az kap függetlenül a bőrszínétől aki meg vagyonos az nem......mert ugye azért szegény magyar is van elég.....és palotákban lakó milliomos cigány is.
nemzetnapszámos
Mindenkinek szíve joga, hogy azt gondoljon a dologgal kapcsolatban, amit akar.

@szöszmösz: Igen, az egyik fontos cél pontosan az, amit leírtál.... az életmód problémáját pedig sajnos nem az alapfokú oktatási intézmények fogják megoldani. A magyar népzene, népművészet ..stb..stb. nagyon sok helyen szerepel az oktatási rendszerben. Pl. A Hon- és népismeret című tantárgy sok más mellett erről is szól, valamint az ének, a rajz, a társadalomismeret stb. óráknak is jókora hányadában foglalkoznak a gyerekek a magyar kulturális értékeinkkel és örökségünkkel. Bármilyen nehéz is, sokszor reménytelennek látszó küzdelem, de a gyerekekről nem lehet "lemondani"!! Ha nem így gondolnám, azonnal el kéne hagynom a pályát, mert nem lennék alkalmas pedagógusnak!!! Tehát fogadjátok el, hogy én sok mindent másképp látok, de ettől még nem érzem magam sem rossz embernek ,sem gazembernek...
szöszmösz
Kedves napszámos!Egyet értünk abban, hogy a magyarság és a cigányság között feszülő és egyre erősődő ellentéteket nem lehet az oktatási intézmények keretein belül oktatandó roma ismeretekkel feloldani. Teljesen világos, hogy nem a cigány zenész és Bari Károly költészete körül dúl a vihar.
Én nem vagyok a politika szolgáló lánya, de azt pontosan látom, hogy a megoldás az egyenlő jogokkal és kötelezettségekkel rendelkező állampolgárok körül keresendő, amely mentes mindenféle megkülönböztetéstől és akár pozitiv, akár negativ diszkriminációtól.
nemzetnapszámos
@szöszmösz: Látod, ezt én sem gondolom másként!!

Hadd mondjam el, hogy azért írtam a véleményemet le ide, mert -ellentétben jónéhány más oldalon látott hozzászólásokkal- itt kulturált stílusban, emberi hangon cserélődnek a különböző nézetek. Néhol undorító stílusú, durva és közönséges a "párbeszéd". Ott aztán meg nem szólalnék a világért sem!! Örülök, hogy vannak még olyan emberek, akik nem csupán "fröcsögve" és trágár módon tudnak megnyilatkozni!!

Szép estét mindenkinek!
orogordog
@nemzetnapszámos: De látod cigó kiszállt a ringből. Ezekre a kérdésekre már nem válaszol. Ha a netet kezeli érti, hogy miről van szó.
Diamont Frost
Nagyon nehéz ugy segiteni egy népcsoporton....ha ők ezt nem akarják!
Ez az alapvető gond,...Ha nem akarnak tiszta,kulturált lakásban élni, ha nem akrnak naponta tisztálkodni... ha számukra a parancsolat,hogy ne lopj,ne ölj, nem más ,mint üres szavak,Nézd meg! Büdösek, ápolatlanok, szivják a cigit a nyomorban, de a hasában ott a sokadik gyerek.
A többi kölyök is csak ugy van... a nagyobbak nevelik.... "nevelik??".
A szülők ittasan tengnek-lengnek, munkát nem is keres,, persze,hogy nem talál,, a cigánytól mindenki fél /okkal/
Marad számukra a segély,,, vagy a bünözés...-otthon is ez a minta..
Emellett ismerek beilleszkedett cigányokat is. Normálisan élnek,nevelik két gyereküket, nem büdösek,probálnak dolgozni, dolgoznak is.....sztem velük nincsen semmi baj.
ezek az emberek már nem cigányok!
A problémás rétegek nehezen lesznek változtathatóak.Ha a társadalom biztonságban akar lenni tőlük,akkor el kell tartani ezeket a családokat segélyekkel... akkor talán nem lesznek erőszakosak...
C sak az a nagy baj,hogy egyre többen vannak,akiket el kel/lene/ tartani a többségnek
Diamont Frost
@nemzetnapszámos
@orogordog
@szöszmösz
Számomra is / és többeknek is/ szimpatikus ennek a fórumnak a viszonylag higgadt, kulturált véleménynyilnánitása
Vigyázzunk rá, hogy igy is maradjon!!
zsbela
A cigányok a felzárkózásuk érdekében mutassanak példát a tanulásban, az életvitelben, az együttélési- és a jogszabályok betartásában, a szorgos munkában, a bűnözői életmódot folytatók kirekesztésében, ..... stb.
Tartózkodjanak az iskolakerüléstől, az írott és íratlan szabályok be nem tartásától, a munkakerüléstől, az állam és ezáltal a többségi társadalom kiszipolyozásától, a munka nélkül felvett segélyen alapuló életviteltől,........ stb.
A saját vezetőiket pedig jobban válogassák meg. Gyerekcsínyes Kolompár Orbán milyen vezető?
Mint a költő mondja: " Ha majd a ....." És csak akkor lehet a cigányok felzárkóztatásáról beszélni.
nemzetnapszámos
@zsbela: Az iskolában pontosan az ilyen gondolkodásmódra próbáljuk a gyerekeket nevelgetni. Csakhogy sajnos képtelenek vagyunk ellensúlyozni az őket érő egyéb hatásokat. Amíg a szülő, sőt néhány roma vezető számára a pedagógus, mint "ellenségkép" jelenik meg, amíg nem értik, hogy a gyerekeik érdekében dolgozunk, amíg "lovat adnak a gyerekeik alá" egy-egy csúnya iskolai jelenettel, mert meg sem kérdezik, hogy mi történt, csak azonnal a magas C-n támadnak....stb. stb. , sajnos addig a mi erőfeszítéseink nem lehetnek eredményesek. Neves roma vezetők sem partnerek, hanem mindenben "diszkriminációt" látnak. Pedig a gyerekek pl. kis csoportban sokkal könnyebben tudnák a hiányosságaikat pótolni, de hát... Mi sem szeretjük az általánosítást / pl. a tanárok megkülönböztetik a gyerekeket.., mint ahogy ők sem szeretik a "cigányozást"./ Meg kéne már érteni, hogy nem a gyerekeik ellen vagyunk, hanem az érdekükben!!!
nemzetnapszámos
Biztos, hogy előfordulnak kirívó esetek néha, azt joggal kifogásolják, de a pedagógusok többsége maximálisan jó szándékkal teszi a dolgát. Ebben kéne, hogy szövetségeseink legyenek a roma vezetők. Amíg az iskolák, a tankötelezettségi törvény és a pedagógusok "tekintélyét" nem sikerül visszaállítani -akár kemény szankciók árán is-, addig a felnövekvő nemzedék szemlélete biztosan nem változik. Akkor pedig borítékolható, hogy felnőttként hogyan gondolkodnak, cselekednek majd...
zsbela
@nemzetnapszámos: A félresikerült oktatási törvénymódosítással a tanárok kezéből kivettek minden nevelési eszközt. Ha a tanár csak csúnyán néz a gyerekre, (pláne ha az kisebbségi) a "szülők" rögtön rohannak panaszkodni, rosszabb esetben megverik Őt.
Hazánkban élő többi kisebbségnek miért nem kell külön programot csinálni? Mert Ők már alapból tudják az általam leírtakat. A cigányok felé meglévő pozitív diszkriminációt minél előbb vissza kell szorítani és mindenféle tekintetben egyenlő állampolgárként kell Őket tekinteni. Egyenlő jogokkal és KÖTELEZETTSÉGEKKEL!
nemzetnapszámos
@Renrol: A "minta" valóban hihetelen jelentőségű. A saját környezetemben végbement változások ezt tökéletesen igazolják. A rendszerváltás előtt szinte mindenki dolgozott, teljesen másként látták a világot!!! Sajnos mára hihetetlen mértékű lett a "leszakadás", a mostani gyerekek közül már csak nagyon kevesen láthatják a munkába járó szülők "példáját". A világ legtermészetesebb dolga számukra, hogy a szüleiknek nincs munkahelye. A többségük soha nem is tapasztalt mást, amióta él... sajnos nem a gyerekek hibája, és nem is az oktatásé, viszont annak eredményességét hihetetlenül befolyásolja!! A megoldás kulcsa viszont nem a mi kezünkben lenne. Sokkal komolyabb és összetettebb probléma ez!!
nemzetnapszámos
@zsbela: Igen, sok dologban igazad van!!! Azt viszont tudd, hogy a kisebbségi oktatásról szóló tv. és az arra vonatkozó kerettanterv minden magyarországi kisebbség számára lehetőséget biztosít a kisebbségi oktatásra, különböző nemzetiségi programok bevezetésére, ha azt a kisebbségi közösség igényli. Élnek is a lehetőséggel jó néhány helyen az országban a nemzetiségek!!
nemzetnapszámos
Most elköszönök, mert a "kisebbségi" kis tanítványaim már szállingóznak, és innentől kezdve szükség van az odafigyelésemre.... Szép napot mindenkinek!!
zsbela
@nemzetnapszámos: Köszönöm a kiigazítást, de mivel nem vagyok tanár, (Én csak egy idealista /sokak által megmosolygott/ nyugdíjas katona vagyok. De viszont arra büszke vagyok, hogy az általam sok embernek mondott, mondhatnám előre megjövendölt dolgok nagy része bekövetkezett.) ennyire nem mélyültem bele az Oktatási törvény rejtelmeibe.De azt hallom és tapasztalom, ez így nem jó.
Például: Miért kellett 18 évre felvinni a tankötelezettséget?
A szakmunkásképzőt miért nem lehet, mint 1997 előtt nyolcadik osztály után elkezdeni? Minek a plusz két év? És lehetne sorolni a kérdéseket.
A tisztelettel kapcsoltban: A gyerekek jó része miért tisztelné a tanárait, ha már eleve nem tiszteli a nagyszüleit, szüleit, testvéreit és a többi embertársát. Mit várhatunk el egy olyan politikai és társadalmi "elittől" aki maga is gyereknek nézi az embereket??
nemzetnapszámos
Kedves zsbela! Nem "kiigazítani" akartalak, csak gondoltam, hogy nem vagy pedagógus, tehát az oktatásra vonatkozó törvényeket természetes, hogy nem ismered részleteiben. Azt sajnos a saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy bizony vannak komoly "melléfogások"!!! Pl. a tankötelezettség jelenlegi formája, de ilyen a szakképzés ügye is. A baj, hogy azokat, akik "tepernek ebben a mókuskerékben" valójában a törvényhozások, átalakítások előtt nem kérdezik meg , hogy hogyan látják az elképzeléseket... ők meg el sem tudják képzelni, milyen helyzet lehet az ország kevésbé elit iskoláiban!!! Hogyan lehet továbbtanulásra "kényszeríteni" a gyerekeinket??? Tudnék mesélni.....
zsbela
Kedves @nemzetnapszámos: Tényleg köszönöm a kiigazítást, amit nem negatív értelemben használtam. Én is kijártam néhány iskolát, felneveltem és jelenleg is nevelem gyerekeimet. A 4 gyerekből 1 dolgozik, 1 egyetemista, 1 most végzi a 8. osztályt, a legkisebb pedig még óvodás. Tehát, van némi fogalmam az iskoláztatás gyönyöreiről.
basatu
@cigó: Ez nem egy iskolázott ember fenyegetése,hanem egy ostobáé.
reallatas
@nemzetnapszámos: Ha az emlékezetem nem csal, annó így aposztrofáltuk a pedagógusainkat, hogy a nemzet napszámosai. Ami azóta is tény. Csak slágwortokban, a szülői háttér, az együttműködésre való hajlam, mentális kölömbözőség, az intelligencia mint alapértelmezetten: alkalmazkodó készség, némi disztingvációs hozzáállás. Pl.-ul szűlői értekezlet, rendszeres megjelenési arány az adekvát milljőben. Kérem nézzen ide be www.cov.reallato.hu vagy ha itt nem találja 216762wififalu.blogspot.com pl.-ul az " Elnök Úr! Képviselő Aszonny... bejegyzés. De talál a gyerekekkel kapcsolódó írásokat is. Üdv.
5hazi
@cigó: május 11.-i hozzászólásodhoz.. Sajnálom,hogy picit szűk a látóköröd el siklasz olyan dolgok felett amik szinte sikitanak! Tudod annyi a különbség köztünk/ tudom ez rád nem vonatkozik/,hogy én nem verem a gyerekem fejét a falba ,hogy fogyatékos legyen,kapjak utánna kiemelt családipótlékot,utazási kedvezményt,közgyógy ellátást!! "Kicsit" iritál engem ,hogy dolgozom mint az állat azért,hogy a kisebbség megkapjon mindent,úgy mint ingyen tankönyv,ingyen kaja,ovis iskolás támogatás, egészségügyi ellátás,fűtés támogatás,lakbér támogatás,... és igazán megérné ösze számolni ,hogy még milyen és mennyi támogatásk kap a kisebbség. És szeretnék el érni ,hogy még én szégyenkezzem az EU előtt hogy elvagytok nyomva! Mondj még egy országot ahol ezt meglehet tenni egy népcsoportnak immár 20 éve !!
tangobarne
Mivel a cigányság egész európának gondot okoz, a következő a javaslatom. Az Európai Unió hozza létre Cigányiát ( Gipsiland ) egy adott területen, amit el lehet csatolni - mondjuk - három ország közös találkozásánál. Az elcsatolt területért természetesen az Únió fizet. Szóval egy önálló - mondjuk - 100 km²-es területen létrejönne az önálló cigány állam, ahol a cigányok létrehozhatják önálló kormányukat, ahol saját szokásaiknak és törvényeiknek megfelelően élhetnek. Már a lakóövezet létrehozásától kezdve ők dolgozhatnának, aztán persze meg kell termelniük a saját élelmiszereiket, létre kell hozniuk a saját gazdaságukat. Ez nyílván nem okozna gondot, hiszen ők csak azért nem dolgoznak, mert mi nem hagyjuk. Nem lennének szociálisan elnyomottak, senki nem nézné le őket többet. Az Európai Unió országai 10 évig nyújtana támogatást az új állam beindulásához, ami nem jelente igazán plusz költséget, mivel eddig is elvitték a pénz.
Nos az új állam létrejöttével, minden ország a munkanélküli cigánycsaládokat odatelepítené. Ezt követően az új állammal szemben az Únió vízumkötelezettséget vezet be. Véleményem szerint ez rendkívül humánus megoldás, egy részt nem támadja a beilleszkedett nemzetiségieket, másrészt lehetőséget ad a cigánytársadalomnak, hogy megmutassa, hogy a mi előítéleteinkkel szemben, ők nagyon is civilizált, dolgos, termelékeny nép.
Már látom, mikor beindul a turizmus Cigányiába, ahol a cigány piacon cigány termékeket vásárolhatnánk, a Roma csárdában a cigány pecsenyét majszolva cigány zenét hallgatnánk és persze a helyi pénzzel fizetnénk a lóvéval.
xu
Én mikor zárkózhatok fel arra szintre?
nemzetnapszámos
@zsbela: Akkor bizony a két legfiatalabb gyerkőc okán még lesz is lehetőséged további tapasztalatok gyűjtésére......sajnos nagy az esély, hogy negatív tapasztalatok is bekerüljenek a listádra!! Addig, amíg ők befejezik a tanulmányaikat, néhányszor még biztos szemben találjuk magunkat néhány nagyon "titi" változtatással!!
nemzetnapszámos
@reallatas: Köszönöm, meg fogom nézni!! A pedagógus pályával kapcsolatban annyit, hogy egyáltalán nem csodálkozom, hogy napról napra nő a pályaelhagyók száma, a most végzettek jókora hányadának meg eleve eszébe sem jut, hogy tanárként helyezkedjen el!! Azért ennek lenne üzenete, ha az illetékesek elgondolkodnának rajta egy kicsit......

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.