Néhány hét telt el a zászló felállítása és a miatta kialakult konfliktus között. Az árpádsávos lobogót április 10-én helyezte köztérre a zalaegerszegi Jobbik, a zsidó hitközség május elején tiltakozott.

Forrás: zalaihirlap.hu
Feltöltő: ZalaiHirlap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Égkékfűzöld2x2négy
Az Árpád-sáv lényege, hogy semmi baj nincs vele, és mégis baj van vele. (Azért nincs, mert történelmi tény, mert megtalálható a parlamenti motívumok között, a személyi igazolványokon, a címerben, stb. És azért van, mert a vészkorszakra emlékeztet egyeseket, kettesek pedig ezt tudva szívesen bosszantják vele őket.)
Nem a motívum okoz gondot, hanem a zsidók-nemzsidók szembenállása. Amíg nem tesszük világossá, hogy a "magyar" jelző minden itt élő kisebbséget is magába foglal (feltéve, hogy sorsközösséget vállal a társadalom egészével), addig nem enyhülnek az ellentétek, és nem lesz együttműködés. Ha a magyar gyűjtőfogalom a kulturális és etnikai sokszínűség jegyében, akkor mondjuk ki, hogy az, és ebben az értelemben is használjuk!
A további tudnivalókat lásd a ovobacsi.hu portálon.
atia
@Égkékfűzöld2x2négy: így van:)
Bármennyire nincs baj elméletileg az Árpád sávval, sajnos lassan nem annak a jelképe, amire hivatkozva védik a használatát azok, akik ezzel takarózva egészen más értelemet adnak neki a hétköznapokban....
Bármilyen pozitív tartalmú jelképet rosszá lehet tenni idővel, csak tenni kell érte. Nálunk ez abszolút működik.
sara
Az Árpádsávos zászlóval nincs semmi baj, amig nem próbálnak belemagyarázni mindefélét.Ennyi erővel tiltakozhatnának pl. a kereszt ellen is,vagy jó néhány ország zászlaja ellen is.
Cheops
Miért nem Mátyás király lobogóját rakták ki? pl.!
furfang
@Cheops: gondolom mert Árpád volt a honfoglaló....
Cheops
@furfang:Mátyás meg az igazságos?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.