Bármit megtehet az a párt, amely egyedül vagy koalícióban kétharmados többséget szerez. Megszűnhet a garanciális törvények rendszere, megváltozhatnak a választójogi szabályok, "saját" emberek kerülhetnek a közjogi funkciókba. Noha a Fidesz elnöke azt állítja, a kövtekező parlamenti választáson egyelőre nincs esélyük a kétharmadra, szakértők szerint ezzel inkább "altatni" akarják a közvéleményt. Bauer Tamás közgazdász, volt SZDSZ-es képviselő szerint a Fidesz messzemenően kihasználná a lehetőséget: kétharmad esetén Orbán Viktor olyan korlátlan hatalmat kap a kezébe, amilyennel még Kádár János sem rendelkezett.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
A Mesterházinak, meg a Bauernak, meg a hasonszőrüeknek nem most kellene "görcsölni", hanem akkor kellett volna, amikor minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy az Orbánék elérjék ezt a népszerűséget:
Ha Orbán király lesz gratulálhatnak neki is, meg saját maguknak is!!
Csubaka
@marlin: Már megint van kire fogni az MSZP eszement hülyeségeit. Van neked fogalmad arról, hogy hányan szavaznak az Orbánra majd olyanok akik még csak nem is hallottak Mesterházyról vagy Bauerról? A média cápák egymásnak estek, no csak, no csak?!
Azt a hatalmat amelyet Orbán elérhet nem más mint Gyurcsány és feltétel nélküli kiszolgálói teremtették meg.
Nem kellene elfelejteni, hogy a 2002-es választásokat a Medgyessy nyerte, Gyurcsány úgy került hatalomra, hogy senki sem választotta meg ebben az országban. 2006-ban viszont úgy maradt hatalomban, hogy megtévesztő nyilatakozatokat tett, az ország tényleges gazdasági helyzetét elferdítő hamis adatokkal félre vezette a szavazókat. Magyarul, hazudott reggel, délben, meg este.
Eléggé szégyenletes az, hogy valaki saját hazáját lekurvázza, a népét pedig olyan hülyének nézi akivel meg lehet etetni mindent.
Orbán "KIRÁNYSÁGA" az MSZP elmúlt 7 éves tevékenységének a ragyogó eredménye.
xu
Okos tojások! Talán most a gazdasági álsággal kellene foglalkozni! Nem helyezkedni és kapaszkodni a koncba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.