A politológus szerint valóságosan átélhető, pontos, közérthető ország-leltárt kellene csinálni. "Nem arról kellene beszélni, hogy hányadán is áll például a magyar szuverenitás, és mekkora a mozgástér?" "Ha Bajnai Gordon egy kicsit is sikeresen akar kormányozni, válságkezelő programja mellé egy társadalomlélektani programot is kell állítania. "

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

grti7336
Ha "társadalomlélektani program" is kell, akkor vissza kellene venni Göncz Kingát a kormányba.
xu
Nem akar kormányozni, hiszen már a kormányt is lenyúlták! Csak kell neki öreg napjaira a miniszterelnöki nyugdíj és a most még lenyúlható lé!
Égkékfűzöld2x2négy
Nagy a gond. A társadalom lelke arról szól, hogy le a kormánnyal, jöjjön a választás.
A kormányprogram üzenete: nem kapod meg, amit akarsz (mert csak), de ne ellenkezz már, légyszi, ha elvesszük a fél zsebpénzed.
Meg lehet próbálkozni érvekkel is: azért kormányzunk most egy évig, mert intézkedéseink két-három év múlva hoznak változást. (He?!) Nem akarunk előre hozott választást, mert akkor olyan erő jön, amelyik akár négy évig is kormányozhat. (He?!) Viszont egy év múlva úgy is jön, de hátha nem, mert addig mi kormányzunk. (Hogy is van ez?!) Az ember agya belegabalyodik, ugye? Talán azért nem alkotott Bajnai lélektani programot, mert ennyi ellentmondást nem tud megmagyarázni.
A társadalommal új szerződést kéne kötni, durván a következő tartalommal: 1. tisztességesen nyert választás után és hatékony, demokratikus kormányzás esetén az ország nem oszlik jobb- és baloldalra, hanem egy akarattal termeli a GDP-t; 2. tisztességtelenül nyert választás után és/vagy antidemokratikus, diszkriminatív kormányzati gyakorlat esetén együtt kergetjük el a hatalmat bitorló kormányt; 3. a társadalom egésze normaként vállalja az aktív munkát és az adófizetést; 4. az adók fejében színvonalas, értékarányos szolgáltatásokat vár el az állami intézményektől és a kormánytól; 5. a szegények és normaszegők felzárkóztatását elsősorban versenyképes szakképzéssel, másodsorban közmunkával, harmadsorban életmódneveléssel és természetbeni segélyezéssel végezzük el; 6. a társadalom egésze megerősíti az alkotmányos normák elfogadását és azt, hogy demokráciában a népé a hatalom, a tartósan népszerűtlen kormány bármikor visszahívható.
Ha szeretnél ilyen társadalmi szerződést kötni és/vagy megvitatnád a tartalmát, regisztrálj az ovobacsi.hu portálon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.