Nincsenek többségben azok, akik úgy gondolják, hogy a Jobbik szélsőséges eszméket képviselő párt, amely veszélyt jelent a demokráciára: a megkérdezettek mindössze egyharmada vélekedik így; derül ki a Publicus Intézet kutatásából. Mindeközben jelentős a bizonytalanok tábora: több mint egyharmad azoknak az aránya, akik nem tudják vagy nem akarják elárulni, hogy mit gondolnak a Jobbik szélsőségességéről. Ugyanígy nincs többsége annak az álláspontnak sem, hogy a Jobbik parlamentbe jutása rosszat tenne a közéletnek és itt is jelentős a bizonytalanok tábora. A kutatás eredményében tapasztalható tanácstalanság fontos problémára világít rá: a párt prominenseinek nyilatkozatai vagy nem jutnak el a többséghez, vagy azok szélsőségességét nem tudják dekódolni. Harmadik lehetőség, hogy a bizonytalanok hatalmas táborában sok a rejtőzködő, akik nem kívánják felfedni a jobboldali extremizmussal kapcsolatos szimpátiájukat. Szintén nincsenek többségben azok, akik szerint nem tenne jót a Jobbik parlamentbe jutása a magyar közéletnek: a megkérdezettek mindössze 38 százaléka vélekedik így. Fontos jelezni, hogy annak sincs többsége, akik szerint jót tenne a Jobbik országgyűlési jelenléte (csak 24%), de itt is jelentős bizonytalanság jellemzi a válaszadókat, hiszen 32% nem tudott erre a kérdésre válaszolni, további 6% pedig nem akart. A szélsőségesség dekódolásának hiánya és/vagy a rejtőzködés tehát itt is tetten érhető. A Fidesz szavazói erősen megosztottak a kérdésben: 35% szerint jót, míg 38% szerint rosszat tenne, ha a Jobbik bejutna az országgyűlésbe.

Forrás: publicus.hu
Feltöltő: szusi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Geroner
Túl sok a jobbikos hír!

Ez lehetne akár jó is hiszen a média közelébe sem engedik őket a kötelezően meghatározott időn túl.
Azt hiszem Európa még mindig be van fosva attól ha meghalja azt hogy egy ország egy olyan pártot emel magasra amely párt TÉNYLEG az emberek érdekeit képviseli.
S nem üres szavakkal dobálózik zsonglörködik s miközben tátott szájjal figyeled kizsebel......
szoszi
www.youtube.com/watch?v=zkjIisPWncU Ezt nézzétek emberek!!!!Gondolkodjatok!! Aki még kételkedne a Jobbikban!!!Hajrá Jobbik!!!!!!
OKOS
A DEMOKRÁCIÁRA AZ MSZP A LEGVESZÉLYESEBB

AZ- AZ A MILLIÁRDOSOK PÁRTJA
Nemezis
Én csak addig bízom, és szavazok a Jobbikra, amig nem szüri össze a levet Orbán Viktorral.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.