Rátámadt gyermeke tanítónőjére egy nő Jászapátiban. Az anyát a tanárok fékezték meg, a rendőrök pedig őrizetbe vették.

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemzetnapszámos
Ha kicsit cinikus akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy még így pedagógusnap táján sincs velünk kapcsolatban "más jellegű" hír?? Vagy tekintsük "ajándéknak", ha megalázás, netán verés nélkül fejezünk be egy tanévet??? Szomorú...Nem hinném, hogy a 23 éves fiatal tanító néni erről a pályáról készül majd nyugdíjba vonulni....... Csoda???
zia
hát igen.......ez nár népszokás lett. Ezt a kultúrát is tanítani fogják a középiskolákban?
reallatas
Meddig lehet még ezt a gyakorlatot szinte már evidiálni? Ez már több mint szégyene az oktatás körüli jogalkalmazásnak. Tessék mondani kényszere van az oktatás ügynek, ott fenn arra, hogy végképp szétverje, demoralizálja az egész pedagógijai pályát, közvetetten a jövő generációt?
xu
A tanár a 3. legnépszerűbb kis hazánkban! Mi lenne, ha nem így lenne?
zsbela
És, természetesen SZABADLÁBON védekezhet!
reallatas
@zia: Igen ez a legújabb kori szuper kultúra virágkorának kezdeti haladó stádiuma. A végkifejlet abban rejlik majd: ki szelet vet, vihart arat. Annó az öreg sváb, azt mondta, humorosan: Hans kérem tudja az erőszak mindíg győz, esetleg az már részkérdés, hogy hol van ebben elhelyezve az úgynevezett homo sapins emberi fogalma.
reallatas
@zsbela: Na hallod ez csak evidens, sőt!
reallatas
@xu: Ebben a kérdésben én előbbre tartok.
Nemezis
Biztonsági őröket az iskolákba. Szülők csak őr jelenlétében beszélhessen a tanárral. Hogy melyik szülő látogatásánál legyen őr, azt a tanár dönthesse el. Elég már ebből.
SZEBB JÖVŐT a pedagógusoknak is.
zsbela
@Nemezis: A biztonsági őr -aki pénzbe kerül- az iskola területén megoldás lehet, de az iskolán kívül már nem védi meg a tanárt. Megoldás lehet, hogy az ilyen szülői beszélgetésen több tanár legyen jelen.
zia
@zsbela:és ha kilép az iskolából elkapják.............nincs jó megoldás...... esetleg visszatartó akomoly büntetés ...
zsbela
@zia: Ezt írtam én is. A biztonsági őr az iskolán kívül már nem védi meg a tanárt.

1978. évi IV. törvény
a Büntető Törvénykönyvről
V. Cím
A HIVATALOS SZEMÉLY ELLENI BŰNCSELEKMÉNYEK
Hivatalos személy elleni erőszak
229. § (1) Aki a hivatalos személyt vagy a külföldi hivatalos személyt jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozza, intézkedésre kényszeríti, vagy eljárása alatt, illetőleg emiatt bántalmazza, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a hivatalos személy elleni erőszakot csoportosan vagy felfegyverkezve követik el.
(3) A (2) bekezdésben meghatározott csoport szervezője vagy vezetője két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(4) Aki hivatalos személy elleni erőszak elkövetésére irányuló csoportban részt vesz, vétséget követ el, és két évig, a csoport szervezője és vezetője bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(5) Aki a hivatalos személyt vagy a külföldi hivatalos személyt az eljárása miatt bántalmazza, az (1)-(4) bekezdés szerint büntetendő akkor is, ha a bántalmazott a bűncselekmény elkövetésekor már nem hivatalos személy, vagy nem külföldi hivatalos személy.
(6) Aki hivatalos személy elleni erőszakra irányuló előkészületet követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak
230. § A 229. § rendelkezései szerint büntetendő, aki az ott meghatározott cselekményt közfeladatot ellátó személy ellen követi el.

Hivatalos személy támogatója elleni erőszak
231. § A 229. § rendelkezései szerint büntetendő, aki az ott meghatározott cselekményt hivatalos vagy közfeladatot ellátó személy támogatására vagy védelmére kelt személy ellen követi el.
zsbela
A közfeladatot ellátó személyek körét a Btk. 137. § 2. pontja határozza meg.

közfeladatot ellátó személy:

a közoktatásról szóló törvényben meghatározott esetben a pedagógus, illetőleg a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazott, valamint a felsőoktatásról szóló törvényben meghatározott esetben a felsőoktatási intézmény oktatója, tanára, tudományos kutatója (pl: óvodai nevelő munkában résztvevő, kollégiumi nevelő, egyetemi tanár)
xu
Senki nem lehet jelen a beszélgetésen, mert a gyerek személyiségi joga 100 körömmel van védve!
xu
Tanári továbbképzéseken önvédelmet kellene tanítani! Aztán mehet a bunyó!
zsbela
@xu: És a tanárok jogaival mi van? Az iskolában történt eseményekhez minimum az igazgatónak, az osztályfőnöknek és a szülőt behívó tanárnak van köze. Ez a létszám már elég lehet a verekedő szülővel szemben.
Lajos10
Biztos nem lenne jobb az ijen gyereknek állami intézetbe a szülőknek meg elme gyógy intézetbe .Persze ez csak költői kérdés.
zia
Mi lenne, ha fordítanánk a dolgon?
Ha a gyerekkel bármilyen probléma van, a tanár verje meg a szülőket!!!!!!!
MaxGraf
@zia: Az ötlet nagyon jó.Rövid idön belül rend lenne az iskolákban.
xu
@zsbela: Tanárnak kötelessége van; joga nincs!

@zia: :):):)
zia
Azóta elítélték a nőt, példás gyorsasággal, de lehetett volna súlyosabb a büntetés. Ez még nem lesz visszatartó erő. Mert ugye a vérmérsékletük más mint a miénk.........

"Öt hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték pénteken azt 38 éves jászapáti asszonyt, aki szerdán megverte fia tanárnőjét."
xu
@zia: Nagyon kevés, de nincs még vége a család lerendezi a tanárnőt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.