Trianonra emlékeztek az ovisok.

Feltöltő: holdrablo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rrobert
@sisak:Egyetértek. De az előttem szólók egy része a homokba dugja a fejét és ezt a maszlagot böfögi vissza amit lenyelettek vele.
atia
@sisak: Ki mondta, hogy nem szabad emlékezni? Na de oviban?? Az én gyerekem átlagosnak mondható ovis volt, de hogy akkor felfogta volna Trianont vagy bármi más hasonló esemény jelentőségét és értelmét, hát kötve hiszem. Ha így lenne, akkor már az oviban tanulhatnának történelmet homokozás helyett... Mindennek megvan a helye és ideje, nem kell összekeverni dolgokat. Valamire emlékezni vagy a megváltoztatására törekedni egyébként nem ugyanaz. Emlékezünk az államalapításra, a 48-as szabadságharcra, a 13 aradi vértanúra, vagy a március 15-i eseményekre, de Trianonra képtelenek vagyunk méltósággal emlékezni, inkább eltörölni, megváltoztatni akarjuk, holott ugyanannyira történelem, mint bármelyik másik ünnep. Szóval nem az emlékezéssel lenne a baj, ha tényleg az lenne... És szerintem abszolút nem az oviban a helye....
furfang
A magyar történelem megismertetése Magyarországon miért vált ki emberekből minden alkalommal ekkora felhorgadást? Az emléknap az emléknap, arról megemlékezünk, akár az oviban is. A holokauszt emléknapján a holokausztról is meg kell emlékezni, de mint egy kis kátét a gyermekek fejébe verni képregénnyel teljesen aberrált dolog, és fordítva sülhet el.
rodeotigris
Van itt pár ember akinek történelem könyvet kéne olvasni.De nem olyat amit az átkosban nyomtak.
Az elmúlt több mint 90 év gyalázata lemosható lenne ha bárki foglalkozna a Trianoni szerzőséssel.Nézzünk utánna kivel is köttetett a szerződés?csehország?jugoszlávia?Melyik ország él még ezek közül mutassátok meg a térképen!A szerződés hatájon kívül helyezését kell kérni mivel a szerződő felek nem is léteznek!!

Sokan elfelejtik,hogy 1000éves történelmünk van!!!!Ezt nem lehet egy tollvonással felborítani!A törökök 150 évig voltak itt és most,miért nem vagyunk törökök??Minden helyrehozható csak akarni kell!!!!!

Romániának 1862-ben alakult meg??!!!

Nézzen mindenki utánna miről beszél és utánna jöhet a komment.
ophisz
@furfang: sajna több évtized tiltás tagadás elég sok fejben okoz zavart ,most pedig félelmet is ezekben az emberekben, mert lehet, és mernek beszélni róla. Természetesen jön a régi nacionalista gyűlölködő szöveg.Vannak még olyan emberek akik nem értik meg, másnak is lehet véleménye ami már szabadon elmondható másnak is lehet fájdalma nem csak nekik.
Imrus005
Rodeó! Remélem valóban megfordultál Erdélyben, külön említve Székelyföldet, és a Partiumot, és remélem, hogy pontos ismereteid vannak az ottani viszonyokról. Remélem nemcsak hőbörögsz itt naponta, s ha valaki Neked ellentmondani merészel, azt verbálisan lelövöd.

Honnan a csodából veszitek a bátorságot a másik ellenvéleménye miatt erre a hangnemre? Az óvodás, de még a 7-8 éves gyermek sem érti sem 1848-at, sem október 23-át, sem Trianont. Világéletemben utáltam, ezeket az erőszakolt "ünnepségeket" amelyek mindig az aktuális politikai vezetőknek szóló hízelgések és színjátékok voltak, és semmi közük nem volt lánglelkű hazafiaink emlékéhez.

Felső tagozattól viszont határozottan pártfogolnék nagyon alapos történelemtanítást.

Amit Trianonról írsz, az egyszerűen hülyeség. Nekem is fáj annyira, mint Neked az ország kétharmadának elveszítése, de szerinted ki fogja össza....ni magát a mi nevetséges ugrándozásunktól Tudsz erőt felmutatni a Kisantanttal szemben, vagy nem tudsz?

Nem tudsz, akkor pedig kiröhögnek. Ne gyere nekem azzal, hogy a komcsik tönkretették a hadsereget, mert a magyar honvédség a monarchia szétesése óta nem tényező. A Felvidéket és Észak-Erdélyt Hitler adta vissza, és szörnyű árat fizettünk mi is, de a határon túli magyarokra a rettenet várt a bosszú évtizedeiben. Újra ilyen sorsot akarsz nekik?

Bizony az óvodás maradjon a meséskönyvnél, a felnőtt meg a realitásoknál, Itt, hiába hőbörögsz, Slota, ha olvassa is esetleg (nagy csoda lenne), órákig röhögne rajtunk. Sajnos teheti.

Tudod, sokkal fontosabb lenne, hogy miként akarjuk az életünket formálni a következő évtizedekben, és ezt ne Orbán, Vona, vagy Lendvai mondja meg nekünk, hanem Mi, magyar emberek.

A szétesés szélén áll a vasút, a BKV buszokat lassan az utasok tolják. Az ország 1/3-a lassan már éhezik, és lakás, fűtés, világítás nélkül marad. Ezek a valódi kérdések, és ha erre az a megoldás, hogy akasztani kell, akkor kezdd el velem. Állok elébe, ha utána visszatérnek a nagy magyar határok és béke, nyugalom költözik erre a szegény országra, vállalom.

Sajnos nem hiszem, hogy ennyire egyszerű a megoldás. Ha lehet, hagyj fel ezzel a stílussal, de azt előre jelzem, hogy most először és utoljára álltam szóba veled. Bár meg is lephetsz egy normális hangnemű válasszal, sajnos nem hiszem, hogy tudnál változtatni az agresszivitásodon, lelked rajta, majd egyszer eljön a gyónás ideje is. Hidd el nekem, már most bűnös vagy, pedig úgy érzed, csak a hazádért harcolsz. Nem, Te nem hazafi vagy, csak a nemzet lelkét mérgezed.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.