Esztergom polgármestere szerint az iskolának is szerepe lehet abban, hogy egy fiú vonat alá feküdt.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
A Polgári Esztergomért Egyesület közleménye

"A mai napon Meggyes Tamás Esztergom polgármestere olyan lépésre szánta el magát, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül"............
............."Felszólítjuk Meggyes Tamást, mint a Szent István Gimnázium fenntartójának képviselőjét, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy mind a szerencsétlenül járt diák családja, mind a gimnázium közössége lehetőség szerint ne szenvedjen el további sérüléseket, főleg ne tőle. Ezzel együtt kérünk minden olyan személyt és közösséget, akik Meggyes Tamás környezetében még képesek jobb belátásra bírni őt, lépjenek fel annak érdekében, hogy észhez térjen és kérjen bocsánatot azoktól, akiket alaptalanul megvádolt oktalan kijelentéseivel."
atia
Úgy látom a cikkből, hogy az önkormányzat nagyon "ráült" az iskolára, semmibe véve a tantestületet, a diákokat, az iskolaszéket és a szülőket is. Most pedig újabb lehetőséget látnak bizonyítani, hogy az iskolával igenis nagy gondok vannak, ők ezt előre látták... legfeljebb utólag bizonyítják. Régóta vannak öngyilkos gyerekek pl rossz bizonyítvány miatt, mégsem vádolta senki a tanárokat érte. Ha most a gyújtogatás miatt a felelősségre vonás elől lépett meg szegény fiú, az nem hiszem, hogy azt jelenti,hogy nem szabad a gyerekeket felelőssé tenni a hibáikért és rosszat tettek volna a tanárok. Ez csak belemagyarázás. Az iskolában kialakult helyzet, a sztrájk viszont nem létezik, hogy akkora gond lenne egy diáknak, hogy öngyilkos legyen miatta. A polgármester viszont éppen most próbálja olyanok nyakába varrni ezt a nem kis felelősséget, akik nem szolgáltak rá. A fiú nem bírta, de joggal érezte magát hibásnak, csak nagyon rosszul kezelte. Most viszont majd jogtalanul érezhetik hibásnak magukat mások, akiket a polgármester majd azzá tesz.
A polgármester által kedvelt igazgató,akivel a gyerek már nem is mert beszélni, ezek után mégsem lesz akkora kedvenc? Vagy csak a "rebellis" tantestület lesz a hunyó?
reallatas
Már nagyon régen szinte evidenciaként van elkönyvelve, hogy csakis az iskola, avagy a pedagógusok a felelősek mindenért. Nevetséges nonszensz! Arról nem beszélve, hogy ez a buta felfogás uralkodóvá tétele, milyen sok negatívumot vonz maga után, ami aztán demoralizálja az egész oktatást. Behunyt szemek, süket fülek, meddig, s miért?
marlin
Stróbl László tanár úr, nyugdíjas pedagógus, a Szent István Gimnázium címzetes igazgatója visszaadta a város képviselő testületének Majer István-díját.
..."Nekem mint a Szent István Gimnázium címzetes igazgatójának Kurnász László igazgatói kinevezése - amely ellen a leghatározottabban tiltakozom - elfogadhatatlan!
A döntés minden szakmaiságot nélkülöz, méltatlan az iskola nevéhez, múltjához, szellemiségéhez."...
..." A Majer István-díjat nagyra becsülöm, számomra érték, hogy elnyerhettem, de ebben a helyzetben attól a képviselő-testülettől, amelyik iskolámat, a Szent István Gimnáziumot egyre méltatlanabb helyzetbe hozza, tovább elfogadni, megtartani nem tudom, ezért a díjról a mai napon lemondok és visszaadom!"

Természetesen van véleményem, de a komment nélküli idézet szerintem jobban jellemzi a helyzetet, a közhangulatot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.