Már csak két hetük van a gazdáknak arra, hogy földterületükről kiirtsák a parlagfüvet, mivel június 30. után a külterületeken a földhivatalok, a belterületen pedig a jegyzők és megbízottjaik megkezdik az ellenőrzéseket - figyelmeztetett közleményében a Magyar Agrárkamara.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Diamont Frost
Ez a parlagfű , egy hisztéria .
Úgy van beállitva, mint első számú felelős a sok allergiás panaszért. Pedig a dolog KIZÁRÓLAG, ismételten a kiosztható büntetésekről szól, megint lehet mivel ba....gatni az embereket!!
Gyakorlatilag MINDEN növény, ami pollent termel.... az allergizál is egyben. A nyárfa barkája, a fűz, a hárs, az akáca kanadai nyár szöszmösze, --,a füvek,a libatop,a csalán,-------vagyis MINDEN, ami virágzik,
Tehát irtsunk ki mindent magunk körül, és betonozzuk le a teljes országot!!! .---Na ez egy cimeres ökörség!!
azért van annyi allergiás, mert az immunrendszert tönkre teszi a sok tartósitószer, a sok vegyszer, amit naponta megeszünk, megiszunk, a szennyezett levegő, amit belélegzünk.
Vannak altarnativ - és hagyományos gyógymódok..... ezekkel kell tünetmentessé tenni az embereket, nem pedig a sterilizált környezettel...
Azt mondják: kaszálni kell..... na , hát ezek se láttak még parlagfüvet.----- ha levágod 5 cm-resre , akkor 5 cm-en hozza a virágját, ha 2 cm-re vágod, akkor 2 cm-en virágzik.Csak ,ha tövestől húzod ki, akkor szabadulsz meg tőle. De , ha hozzáérsz, lehet, hogy kihozza az allergiát.
Ha nagyon akarták volna, már kifejleszthettek volna egy szelektiv gyomirtót, ami csak a parlagfüvet irtja...... de hát kifizetőbb a büntetés!!! ez az igazi biznisz!!!
Nézz körül egy gondozott kukorica - vagy napraforgó földön.A sorok között ott a sok parlagfű! Ezeket NEM LEHET manuálisan kiirtani, de nem is szabad, mert hozzátartozik a flórához, ugyanugy, mint a többi növény.
menasagh
Hasonlít a z egykori Kínai verébirtáshoz.
Diamont Frost
@menasagh
---Csak Kinában nem büntettek 5 millióra, egy szál dudváért !( bocsánat: verébért)
hitman
És az önkormányzati területekkel mi lesz??? Ott is burjánzik ez a "feketebárány".
Nálunk pl. Csepel tele van, ha neki indul! Őket ki a franc bírságolja???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.