Valószínűleg még Orbán Viktor fejében sem állt össze a kabinet, a STOP ennek ellenére, fideszes segítséggel összeállította azt a listát, amely a miniszteri pozíciókra szóba jöhető neveket tartalmazza.

Forrás: vg.hu
Feltöltő: Robot
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
furfang
@dzsingistán : ha te ez után a 8 év után azt tudod mondani, hogy vagy a jobbik, vagy maradjon ez, akkor megérdemled a sorsod. Ebből a helyzetből csak a a fidesz képes kivezetni az országot. Annak ellenére, hogy nekik is vannak hülye dolgaik, egy két megvehető emberük. Normális ésszel ezt be kell látni. Az idejükben teljesen pozitív képet mutatott agyarország. Most milyet? Azt akarod, hogy a vizünket is eladják a SZERENCSEJÁTÉK RT-T és a fedelet a fejed felől? Észnél legyünk már, ha nehezünkre esik is. Ennek a belétek oltott Orbán gyűlöletnek isszuk a levét!!!! És miért keltették bennetek ezt a gyűlöletet? Azért mert Orbánék jól csinálták,( hibáik ellenére!!!) és tudták, ha még egyszer megválasztottuk volna őket, akkor a baloldal az életben nem jut a hatalomhoz. Ezért kellett elvakítani titeket, akik kétszer bedőltetek már nekik.
marlin
1998-2002 között, ez azért nem volt annyira fontos, a Fidesznek a szakértelem! Nem volt baj, hogy Kövér László, Gyurcsány Ferenccel, mint társelnök, egy, kommunista ifjúsági szervezetet (MISZOT) vezetett. Demeter Ervin APEH főrevizorból, Szabó János téesz jogászból lett miniszter. Vonza Andrást, meg egy jóízű vacsora segítette a bársonyszékbe.

Íme Orbánék "szakértői" kormánya, a régí;az újat meg majd meglátjuk!! :((
- Miniszterelnök: Orbán Viktor. A Mezőgazdasági és Élelmezésügyi minisztérium Vezetőképző Intézetében dolgozott. Jogász. Politikai pályafutását KISZ-titkárként kezdte, mint sok jó Fideszes.
Miniszterelnöki Hivatalt (kancellária) vezető miniszter: Stumpf István, valamikor harcos balos a Hazafias Népfront alelnöke, jogász.
- Külügyminiszter: Martonyi János a Németh kormány privatizációs kormánybiztosa, ügyvéd.
- Pénzügyminiszter: Járai Zsigmond, Varga Mihály. Utóbbi gazdasági revizor és gazdasági munkatársa volt egy vízügyi tervező vállalatnak mielőtt a Fidesz révén képviselő, államtitkár majd miniszter lett. Járai valóban szakértő a maga területén.
- Gazdasági miniszter: Matolcsy György Huba, a Pénzügykutató Intézet, majd Rt. munkatársa, tudományos főmunkatársa volt. Orbán rokonként, talán nem csodálkozhatunk, hogy miniszterré lett.
- Igazságügy miniszter: Dávid Ibolya. Az egyetem előtt három évig bedolgozó volt. Az egyetem után ügyvéd Tamásiban.
- Egészségügyi miniszter: Gógl Árpád, orvos, a SOTE címzetes egyetemi docense. Mikola István már komolyabb közéleti szerepet is játszott a Kórház Szövetség elnökeként.
- Oktatási Miniszter: Pokorni Zoltán, magyar-történelem szakos tanár(A Pákozdi Jánosként ehíresült III/II.-es ügynök fia) Pálinkás József fizikus, szakterülete az atomi ütközések fizikája.
- Nemzeti Kulturális Örökség minisztere: Hámori József természettudós, egyetemi rektor, kutatásai területe: az idegrendszer szerkezete.
- Szociális és családügyi miniszter: Harrach Péter Pál, teológus, a Magyar Katolikus Püspöki Kar referense volt.(Egyházügyi Hivatal)
- Földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Torgyán József ügyvéd, Boros Imre, ügyvéd, Vonza András állatorvos, szabolcsi megyei főorvos. Ahogy Balogh Gyula volt kisgazda képviselő mesélte párttársinak, Orbán egy árvízi szemlén megállt burkolni pár falatot Vonzáéknál, s ez nagyjából elég is volt a miniszterséghez. Kádár idejében sem ment ez másképp.
- Honvédelmi miniszter: Szabó János, téesz jogász.
- A titkosszolgálatokért felelős tárca nélküli miniszter: Kövér László. Az MSZMP Társadalomtudományi Intézetének ifjúságkutató csoportjában dolgozott tudományos segédmunkatársként. Volt Soros ösztöndíjas majd a MISZOT alelnöke lett (Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa),
(nagybátyja a Kommunista Munkáspárt baranya megyei elnöke), a másik MISZOT alelnököt Gyurcsány Ferencnek hívták. Akkoriban, jó volt még a közös kondér is.
- Demeter Ervin APEH főrevizorként kereste a kenyerét, míg politikus, sőt a titkos szolgák minisztere nem lett.
- Belügyminiszter: Pintér Sándor, gépkocsivezetőből lett rendőr, megyei kapitány helyettes, majd Boros Péter kedvenceként belügyminiszter.
- Ifjúsági és sportminiszter: Deutsch Tamás, egyetemista foglalkozású volt. Talán egyszer a friss diplomája mellé szerzett nyelvvizsga bizonyítványt is megszemlélnénk közelről.
- Közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Katona Kálmán, mérnök, Fónagy János, csónaképítő asztalosból lett jogász, majd vezető vállalati jogtanácsos volt.
- Környezetvédelmi miniszter: A botrányosan megbukott Pepó Pál agrár, Ligetvári Ferenc kertészmérnökként élt Utóbbit dr. Tímár Fkgp képviselő fúrta ki a bársonyszékből, alig néhány hónap alatt. Ám mégsem ő lett az utód, hanem, ahogy az előbbiek, 0 közigazgatási gyakorlattal,. Túri Kovács Béla eredetileg úszómester, majd jogász volt.
szöszmösz
Én mindenesetre tiszta, becsületes embereket szeretnék látni, nem szeretem a hülye dolgokat egy ország vezetésében.Ez nem játszótér, ahol lehet csintalankodni több millió ember rovására. A probléma az, hogy elvárásom a jelen helyzetben utópia.

furfang
A Stop mindig igen jól informált, ettől függetlenül szimpatikusak ezek a nevek akik szóba kerültek. Az egészségügyi tárca élén Tulassay professzort nagyon el tudnám képzelni, kiváló szakember. Az oktatási tárca jelöltjei is egytől egyig. A pénzügy területén minden jelölt más irányzatot képvisel, de jó szakember egytől egyig, és ezt nem az elmúlt 7 év csapnivaló minisztereinek ismeretében mondom. gen a Fidesznek nagyon jó szakember gárdája van.

@marlin: és lehet az első fidesz kormányt bírálni, de tizedét nem rombolták az országon, mint amit ez a gárda 7 és fél év alatt. Pedig ezek a szoci-szadi apák kiváló gyermekei úgyszintén. De nem is ez a lényeg, hogy ki honnan jön, hanem , hogy mit tud, Az eredmények minősítenek. Fidesz kormány ehhez képest csúcs teljesítményt és tisztességet5 mutatott fel.
marlin
@furfang: De nem is ez a lényeg, hogy ki honnan jön, hanem , hogy mit tud, Az eredmények minősítenek. Fidesz kormány ehhez képest csúcs teljesítményt és tisztességet5 mutatott fel.
Mondja a Furfang!!
furfang
@marlin: méghozzá tapasztalatból!!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.