Eddig egyetlen parlamenti párt sem utasította el az MDF tárgyalási javaslatát arról, hogy a családi pótlékot váltsa fel egy egész napos ingyenes oktatás rendszere Magyarországon - áll a párt csütörtöki közleményében.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

reallatas
Csínján ezzel a gondolattal, a leg döntőbb itt az, hogy ha átkerülnek teljes egészében a financiális eszközök a közszféra kezében, hát mit ne mondjak nem túl fényes tapasztalataink vannak róla, hogy hogyan tünnek el, mint szürke szamár a ködben.
zia
Szerintem ez megint egy beteg ötlet. A napi étkezésnél először is biztosítani kellene, hogy ehető legyen amit kapnak a gyerekek. Jelenleg sajnos ez nem mindig így van. Aztán van akinek speciális diétára van szüksége, hogyan oldják meg, hogy az valóban megfelelő legyen? Mi van akkor, ha beteg a gyerek? A szünetekben pedig, nem minden gyerek akar naponta bejárni az iskolába, hiszen még ha otthon is vannak akkor lehet lustálkodni, lehetnek saját programjaik stb.
Az, hogy ne vigye haza a tankönyveit nem biztos, hogy jó, hiszen van olyan csemete akivel a szülőnek is muszáj foglalkozni, és még sorolhatnám a kifogásokat.És mi van azokkal a gyerekekkel, akik nem járnak iskolába, óvodába?
Mi lesz azokkal a sérült gyerekekkel akiket otthon ápolnak a szüleik?

@reallatas: ebben egyetértek veled, igazi katasztrófa lenne. Pár ember meggazdagodna, a gyerekek meg alig kapnának valamit.
gesa
@reallatas: Igazad van, rossz tapasztalataink vannak e téren. Abba azonban nem gondoltak bele, hogy nem minden gyerek, főleg kisebbek nem bírják az egész napozást, fáradékonyak és csak akkor tud koncentrálni, ha kicsit lefekszenek. Vannak szülők, akik igény tartanak a gyerekükre már délután, mert megtehetik és külön foglalkoztató órákra íratják be. Tehát a kötelező tanítási oktatás után, minden szülőnek joga legyen a saját gyerekéhez és ne sajátítsa ki az állam tőle és ne kényszerítsék erre a megoldásra. Azoknál alkalmazzák, akinél szükség van rá. Gondolom, azért ez az általánosítás nehogy rasszizmust kiáltsanak az érdekeltek. Vagy hogy szaladjanak ombudsman bácsihoz milyen eget rengető igazságtalanság érte őket. Reméljük ők ezt integrációs lehetőségnek fogják fel és örülnek neki. De nem fognak!
reallatas
@zia: Soha nem szoktam a részletekben belemenni, ez az amit nem szoktak észrevenni egyesek, mindíg az össz. érdekképviselet dominál. A felvetéseid természetesen helytállóak, valós spektrumban látod.

@gesa: Ha néha nem veszed is észre, hogy amiért indulatoskodsz ott pontosan a mi érdekeinket védem meg álltalában. Szintén természetesen a felvetéseid ülnek minden szempontból. Azomban megint pozitívan próbálsz diszkriminállni, a saját szemléleted szerint. Bárha igazad is van, de apolitikus megoldásként kezelend majd azonnal ott fent. Hidd el pontosan az adekvált népcsoporttal, nem megoldható lenne az égésznapos rendszer. Ismét mondom mentális kérdések domonálnak. A rasszizmuson kívül jönne a szegregáció kérdése is.
Marijja
eddig is ingyenes:)
najó, az étkezés, az osztálypénz, a kiránduláspénz, a múzeumi belépő, a másoláshozzájárulás, és a tankönyvek árán kívül:P

ezek összesen nekem a két gyerekre tanév szintjén: kb:havi 10-11ezer forint, a tankönyvük 28 ezer volt......amúgy ingyenes:P
nem kérek olyan kioktatást, hogy lám-lám, a családi pótlékot költöm a gyerekre!!!! mert ez csak az ingyenes iskoláztatás, még nem vettem ruhákat Nekik:P

namost olvasva a tervezetet: szépszép, DE.....

hol valósul meg nálunk minden úgy, ahogy az ésszerű lenne???

tartok tőle, hogy most sem.......
szóval?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.